To je to što me zanima!

Od njih rade luksuzne Gucci torbice: U Tajlandu pitone tuku čekićem i živima im deru kožu

Ni Gucci niti Kering zasad snimku nisu komentirali. Aktivisti iz PETA-e tvrde kako su pitoni mirne životinje i da je ovakvo ponašanje prema njima "strašno i odvratno"
Vidi originalni članak

Ogranizacija za zaštitu životinja optužila je Gucci da se na farmama na Tajlandu gdje se dobiva koža za njihove luksuzne cipele, torbice i remene, muče životinje. PETA je CBS Newsu dala uznemirujuće snimke koje su snimljene prošle godine između veljače i studenog na jednoj farmi u Tajlandu. Na snimkama se vidi, objavio je CBS, da pitone tuku čekićima, da ih nabijaju na kuke i deru im kožu dok su još živi. 

- Tijela im pumpaju vodom da budu šira i da im je lakše s njih guliti kožu. Ti procesi mogu trajati satima i danima, životinje su pri tome još žive. To je strašno i odvratno - kažu članovi PETA-e.

GDJE JE DANAS 'CRNA UDOVICA'? Brutalno ubojstvo Guccija koje je zaprepastilo svijet: Radije plačem u Rollsu, nego na biciklu

Tvrde kako na farmama u Tajlandu živi oko 15.000 zmija i da dnevno ubiju između 20 i 30 pitona. PETA tvrdi da se koža koristi za izradu luksuznih torbica, remena i cipela koje se prodaju po nekoliko tisuća eura.

Bild piše kako aktivisti imaju račune koji dokazuju da se koža proizvodi za Gucci koji je danas dio francuske multinacionalne kompanije Kering. Za sada snimke nisu komentirali niti iz Keringa niti iz Guccija. 

NA LUKSUZNOJ JAHTI Dok Georgina pozira s Guccijem, Ronaldo više voli sushi: 'Uživaju unatoč šuškanju o problemima'

No Kering je 2021. objavio papir u kojem piše kako njihovi dobavljači ispunjavaju najviše standarde što se tiče prava životinja. Aktivisti pak naglašavaju da su pitoni mirne životinje koje se mogu lako držati u ruci te naglašavaju da je ovo "sve užasno". 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • PeroZagreb2023 13.03.2024.

    Zašto pitonima ne bi gulili kožu? Kakva su to glupa pitanja? Ili bi možda dali na preradu svoju kožu umjesto pitonove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare