To je to što me zanima!

Odgođena je presuda novinaru Indexa Gordanu Duhačeku

Podsjetimo, policija je privela Duhačeka u ponedjeljak. Isti je dan proglašen krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu. Zbog vrijeđanja policije, a druga presuda je trebala biti u četvrtak
Vidi originalni članak

U četvrtak je trebala biti presuda novinaru Indexa Gordanu Duhačeku no to je odgođeno. 

Naime, u međuvremenu je stigao ispravak optužnog prijedloga.

"Utvrđeno je da je došlo do greške u činjeničnom opisu djela prekršaja u kojem nije preciziran datum i vrijeme počinjenja, te ovom prilikom u potpunosti mijenjamo činjenični opis prekršaja", stoji u ispravku optužnog prijedloga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POLICIJA: 'Duhaček se javio izvan radnog vremena pa se to ne računa...'

Trebalo se odlučivati o Duhačekovoj satiričnoj obradi pjesme Vila Velebita. 

ZORAN MILANOVIĆ: 'Nalog za uhićenje Duhačeka je išao s vrha, režim je iza toga...'

Podsjetimo, policija je privela duhačeka u ponedjeljak. Isti je dan proglašen krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu. Zbog vrijeđanja policije, odnosno tvita u kojem je napisao skraćenicu 'ACAB' (all cops are bastards) kažnjen je s 200 njemačkih maraka, a za 'Govna Velebita', satiričnu obradu pjesme 'Vila Velebita', kaznu je trebao sasznati u četvrtak. 

Ministar policije Davor Božinović rekao je u ponedjeljak kako Duhaček nije u policijsku postaju priveden zbog svojih objava na Twitteru već zato što se nije odazvao na poziv policije, naglasivši kako tu nema nikakvog zastrašivanja novinara.

Božinović je pojasnio da je Duhaček izveden pred Prekršajni sud jer nema prebivalište u Republici Hrvatskoj. Upitan tko je Duhačeka prijavio zbog objava na Twitteru ministar Božinović odgovorio je kako to ne zna.

 

Idi na 24sata