To je to što me zanima!

Omogućeni posjeti u KBC Osijek

Pojašnjavaju kako u posjetu bolesniku može doći jedna bliska osoba dnevno, da u istoj sobi ne može biti više posjetitelja u isto vrijeme već će se posjetitelji puštati naizmjenično
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) izvijestilo je u srijedu kako će, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), ponovno biti omogućeni posjeti bolesnicima u toj zdravstvenoj ustanovi.

U priopćenju za javnost Ravnateljstvo navodi kako će do 30. lipnja posjete biti organizirane subotom od 10 do 12 sati i nedjeljom u uobičajenim terminima od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.

Od 1. srpnja posjete će biti dopuštene svaki dan, od 16 do 17 sati, a nedjeljom i blagdanom, od 10 do 12 i 16 do 18 sati.

POVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Od 15. lipnja gledatelji će moći na utakmice, otvaraju se i pomorski granični prijelazi

Pojašnjavaju kako u posjetu bolesniku može doći jedna bliska osoba dnevno, da u istoj sobi ne može biti više posjetitelja u isto vrijeme već će se posjetitelji puštati naizmjenično, a trajanje posjeta ograničeno je na deset minuta.

Posjetitelji trebaju donijeti medicinsku masku te ju nositi cijelo vrijeme boravka u osječkom KBC-u. Trebaju proći trijažni šator na istočnom ulazu, gdje se odvija primarna trijaža posjetitelja, dok će se sekundarna trijaža odvijati na ustrojstvenoj jedinici, poručili su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a.

BEZ TOGA NE BI IMALA ŠANSE Žena (20) preboljela koronu, ali potpuno joj je uništila pluća pa su joj ih morali transplantirati

Posjeti pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi zabranjeni su 26. veljače, a Ravnateljstvo je tada izvijestilo kako je zabrana uvedena "zbog trenutne epidemije gripe te sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja aktualnih respiratornih infekcija".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare