Obavijesti

News

Komentari 0

Od 15. lipnja gledatelji će moći na utakmice, otvaraju se i pomorski granični prijelazi

Od 15. lipnja gledatelji će moći na utakmice, otvaraju se i pomorski granični prijelazi
1

Od početka lipnja, istaknuo je u srijedu državni tajnik Tomislav Dulibić, u Hrvatskoj je zabilježen samo jedan slučaj zaraze korona virusom. Posjetitelji će moći u bolnice pacijentima, gledatelji na tribine

VIDEO

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj smo zabilježili prije 107 dana, a kako je istaknuo u srijedu na sjednici Vlade državni tajnik Ministarstva zdravstva, Tomislav Dulibić, već pet dana zaredom nismo imali novozaraženih.

- Jednako dobra vijest je i činjenica da je postotak oporavljenih u odnosu na oboljele dosegnuo 95 posto.  Od 69.115 testiranih osoba, 2247 je bilo pozitivno. Oporavljenih je 2130, a trenutno je 11 aktivnih slučajeva - istaknuo je dodavši kako smo od početka lipnja zabilježili samo jedan pozitivan slučaj.

- Nastavljamo s odličnim rezultatima, ali ipak nova žarišta te neočekivan rast novooboljelih u našem okruženju podsjećaju da je virus među nama i da je nužno da i dalje ostanemo oprezni i odgovorni - rekao je.

Ministarstvo zdravstva, dodao je, uputilo je zdravstvenim ustanovama preporuke za posjete pacijentima.

- U skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom, bolničke ustanove postupno povećavaju broj pregleda i zahvata, reaktivirano je 60 posto bolničkog sustava do sad. Ovaj zadovoljavajući trend ostvaren je radom u dvije smjene i vikendom - rekao je. 

Državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova, Terezija Gras, podsjetila je kako je Stožer civilne zaštite zbog izvrsne epidemiološke situacije ukinuo pauzu u trgovinama između dvije smjene te ograničenja društvenih okupljanja. A istaknula je i novost.

- Omogućava se od 15. lipnja održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Budući da je još uvijek potreban oprez, HZJZ je izdao preporuku o načinu na koji će gledatelji moći biti na natjecanjima - rekla je.

A s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Vlada je u srijedu odlučila otvoriti stalne granične prijelaze za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu koji su bili privremeno zatvoreni zbog koronavirusa, a to su granični prijelazi Umag, Poreč, Rovinj, Mali Lošinj, Korčula i Ubli te sezonski prijelazi Umag – ACI Marina, Novigrad, Sali, Božava, Primošten, Komiža, Hvar, Vis, Stari Grad na otoku Hvaru, Vela Luka i Cavtat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori