To je to što me zanima!

Oni koji izađu van, a zaraženi su - optužit će ih za ubojstvo!

Ako se dokaže da je zaražena osoba zarazila najrizičniju skupinu ljudi, odnosno osobe starije životne dobi i oni naposlijetku umru, može ga se optužiti za zlonamjerno ubojstvo
Vidi originalni članak

Maksimalna zatvorska kazna za nepoštivanje sigurnosnih preventivnih mjera korona virusa u Italiji iznosi 21 godinu. Zatvorska kazna snaći će i one koji na bilo koji način pokušaju falsificirati svoje nalaze. Takve osobe zbog svog postupka mogu dobiti čak 6 godina zatvora.

VIDEO: TALIJANI DIŽU DUH Dobri duhovi karantene: Izađu na balkon i bodre se pjesmom

Talijanske vlasti upozoravaju građane na ozbiljnost zaraze koja se širi u njihovoj zemlji. Vlada želi poručiti građanima kako se ne šali, a to čini uvođenjem zatvorskih kazni za osobe koje se ne pridržavaju sigurnosnih preventivnih mjera, ili pak falsificiraju svoje medicinske nalaze, piše talijanski Ilsole24ore.

Svi državni službenici, bilo da se radi o policiji, vojsci, vatrogascima, doktorima, svi su oni dužni prijaviti ako primijete zaraženu osobu u svojoj okolini. Ukoliko isto ne naprave mogu biti kažnjeni prema članku 361 kaznenog zakona u Italiji.

Prema članku 650 kaznenog zakona, zaražena osoba koja se ne pridržava sigurnosnih mjera kretanja, riskira novčanu kaznu od 206 eura.

Osoba koja sumnja na zarazu korona virusom i primjećuje sve tipične simptome i samoinicijativno se ne stavi u karantenu, riskira prijavu od kaznenog suda.

PREKO 12.500 ZARAŽENIH Život pod zabranom: Talijani smiju samo u dućane i ljekarne

Ako se dokaže da je zaražena osoba zarazila najrizičniju skupinu ljudi, odnosno osobe starije životne dobi i oni naposljetku umru, može ga se optužiti za zlonamjerno ubojstvo i prijeti mu zatvorska kazna od 21 godine. Takva se osoba tretira najstrožom kaznom upravo iz razloga jer je ugrozila život ostalih građana, a u najgorem slučaju i dovela do smrti istih.

Ista kazna vrijedi i za osobe koje su imale kontakt s osobama zaraženim korona virusom i koje su se, nakon što su saznale da ta ista osoba ima korona virus, nastavile nalaziti s njima i održavati socijalni kontakt. Naravno, to se odnosi i na osobe koje su zaražene korona virusom i kontinuirano odlaze na posao, održavaju socijalni kontakt s ljudima i ne poštuju sigurnosne preventivne mjere.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Demetra 13.03.2020.

    ***Admin***: Postovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se mozete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • flowerssmell 13.03.2020.

    Tako treba!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare