Obavijesti

News

Komentari 2

Oni koji izađu van, a zaraženi su - optužit će ih za ubojstvo!

Oni koji izađu van, a zaraženi su  - optužit će ih za ubojstvo!
1

Ako se dokaže da je zaražena osoba zarazila najrizičniju skupinu ljudi, odnosno osobe starije životne dobi i oni naposlijetku umru, može ga se optužiti za zlonamjerno ubojstvo

VIDEO

Maksimalna zatvorska kazna za nepoštivanje sigurnosnih preventivnih mjera korona virusa u Italiji iznosi 21 godinu. Zatvorska kazna snaći će i one koji na bilo koji način pokušaju falsificirati svoje nalaze. Takve osobe zbog svog postupka mogu dobiti čak 6 godina zatvora.

Dobri duhovi karantene: Izađu na balkon i bodre se pjesmom
Dobri duhovi karantene: Izađu na balkon i bodre se pjesmom

Talijanske vlasti upozoravaju građane na ozbiljnost zaraze koja se širi u njihovoj zemlji. Vlada želi poručiti građanima kako se ne šali, a to čini uvođenjem zatvorskih kazni za osobe koje se ne pridržavaju sigurnosnih preventivnih mjera, ili pak falsificiraju svoje medicinske nalaze, piše talijanski Ilsole24ore.

Svi državni službenici, bilo da se radi o policiji, vojsci, vatrogascima, doktorima, svi su oni dužni prijaviti ako primijete zaraženu osobu u svojoj okolini. Ukoliko isto ne naprave mogu biti kažnjeni prema članku 361 kaznenog zakona u Italiji.

Day four of Italy

Prema članku 650 kaznenog zakona, zaražena osoba koja se ne pridržava sigurnosnih mjera kretanja, riskira novčanu kaznu od 206 eura.

Osoba koja sumnja na zarazu korona virusom i primjećuje sve tipične simptome i samoinicijativno se ne stavi u karantenu, riskira prijavu od kaznenog suda.

Život pod zabranom: Talijani smiju samo u dućane i ljekarne
Život pod zabranom: Talijani smiju samo u dućane i ljekarne

Ako se dokaže da je zaražena osoba zarazila najrizičniju skupinu ljudi, odnosno osobe starije životne dobi i oni naposljetku umru, može ga se optužiti za zlonamjerno ubojstvo i prijeti mu zatvorska kazna od 21 godine. Takva se osoba tretira najstrožom kaznom upravo iz razloga jer je ugrozila život ostalih građana, a u najgorem slučaju i dovela do smrti istih.

Ista kazna vrijedi i za osobe koje su imale kontakt s osobama zaraženim korona virusom i koje su se, nakon što su saznale da ta ista osoba ima korona virus, nastavile nalaziti s njima i održavati socijalni kontakt. Naravno, to se odnosi i na osobe koje su zaražene korona virusom i kontinuirano odlaze na posao, održavaju socijalni kontakt s ljudima i ne poštuju sigurnosne preventivne mjere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.