To je to što me zanima!

Organizacija Hoda za život: 'Brezac Benigar neovlašteno koristi naš vizualni identitet'

Organizacija Hoda za život, obitelj i Hrvatsku ogradila se od Hoda za život u Rijeci. Naime, prema njihovoj izjavi Brezac Benigar neovlašteno je koristila logo i vizualni identitet na što je nekoliko puta upozoravana
Vidi originalni članak

Hod za život u Rijeci ovu je subotu izazvao lavinu kritika na društvenim mrežama. Uz to što se održao usprkos pogoršanju epidemioloških mjera, njegova organizatorica - Barbara Brezac Benigar izjavila je kako je svaka silovana žena koja pobaci za nju ubojica.

POGLEDAJTE VIDEO

Izjava je izazvala lavinu kritika, a nakon toga se oglasila i organizacija Hod za život, obitelj i Hrvatsku koja se ogradila od njene izjave.

Naime, još početkom prošlog tjedna na stranici Hoda za život Rijeka objavljena je fotografija u kojoj je navedeno da je organizacija koja iza njega stoji udruga Malaika, a ne Željka Markić.

Organizacija je tvrdila kako Hod za život u Rijeci nema nikakve veze s njima te da je Brezac Benigar neovlašteno koristila njihov vizualni identitet i zaštićeni logo.

ISPOVIJEST ŽRTVE SILOVANJA Otkud im pravo? Tko su oni da osuđuju nas, silovane žene?

- Niti udruga Malaika niti gđa Benigar nisu dio nacionalne inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji se ove godine održava pod geslom ‘Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije -  tvrde.

Osim toga, ogradili su se od njene izjave te izražavaju podršku silovanim ženama.

- Stavovi gospođe Benigar ne mogu se ni na koji način poistovjetiti sa stavovima miroljubivog Hoda za život koji izražava podršku nerođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakom ljudskom biću. Predstavnici građanske inicijative Hod za život kroz proteklih su pet godina u brojnim prilikama javno iznosili stav desetaka tisuća ljudi koji sudjeluju u Hodu za život: da volimo oboje – i majku i njezino nerođeno dijete - pišu.

Ovim priopćenjem, kažu, na osobit način izražavaju ljubav i podršku žrtvama silovanja.

SAKRILA SE OD NOVINARA U CRKVU Organizatorica riječkog Hoda za život ima i pjevačku karijeru: U spotu predvidjela budućnost

- Izražavamo podršku silovanim ženama koje smo posljednjih dana imali priliku čuti u hrvatskoj javnosti, a koje su imale snage zaštiti život svoga djeteta te izražavamo sućut svim onim ženama koje to nisu imale snage učiniti - nastavljaju.

Istaknuli su da su u nekoliko navrata upozorili Brezac Benigar da prestane neovlašteno koristiti njihov logo i identitet, no nije poznato je li se oko toga oglasila organizaciji.

SUDE JOJ I ZA KRAĐU Organizatorica riječkog Hoda za život zalagala se za liječenje autistične djece otrovom?!

Brezac Benigar u nedjelju je na svom YouTube kanalu objavila i šest minuta dug video gdje je obrazložila svoju izjavu i navela kako je i sama bila žrtva pokušaja silovanja.

REAKCIJE NA 'HOD ZA ŽIVOT' 'Izjava da su silovane žene koje žele pobaciti ubojice sramotna je i skandalozna, ali i opasna'

– Moja isprika svima koje je moja izjava uzmemirila, moja namjera nije bila takva. Dobila sam puno ružnih poruka u kojima se kaže kako sam ja osoba koja ne može razumjeti silovane žene. E pa vrijeme je za istinu. Ja sam žrtva pokušaja silovanja i to nekoliko puta, jako dobro znam što je trauma i što je cjeloživotna trauma. Stoga ja jesam osoba koja to može razumjeti, duboko suosjećam s tim ženama - rekla je u videu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Tone 29.06.2020.

    Stvar je jednostavna ! Ovim ljubiteljima života treba dozvoliti da preuzimaju to nekoliko djece do koje im je toliko stalo i da ih odgajaju u ljubavi i uvjetima obiteljske idile. Da skinemo s dnevnog reda tko smije udomljavati, odgajati ... Ne sumnjam u to da će im se pomagati, ali sumnjam u to da su oni u stanju mržnju zamijeniti ljubavlju !

  • škver 29.06.2020.

    Nije vrijedna ni komentara.

  • lika hrvatska dika 29.06.2020.

    Pokušaj silovanja i to nekoliko puta... malo mi ta priča ne drži baš vodu!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare