To je to što me zanima!

Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara, kod Koromačna teretni brod izbjegao havariju

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilic
Vidi originalni članak

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

Brodu kod Koromačna u Istri popucali su konopi te se gotovo nasukao na samu obalu, no uspjeli su izbjeći havariju.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilica.

VIDEO: KAOS NA JADRANU Nemilosrdno jugo razbilo je jedrilicu na stijenama u Lovranu

I splitsku rivu su zapljuskivali snažni valovi, povremeno izlijevajući more. U Operativnom vatrogasnom centru Split su rekli kako je to uobičajeno u ovo doba godine te da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • VidimJaSve 29.12.2020.

    Gadno je kad jugo zapuse!. Nemojte voziti brodove po jugu 🙏

Komentiraj...
Vidi sve komentare