Obavijesti

News

Komentari 19

Nemilosrdno jugo razbilo je jedrilicu na stijenama u Lovranu

Nemilosrdno jugo razbilo je jedrilicu na stijenama u Lovranu
5

Nekoliko sati se ljuljala na moru, a onda je u konačnici razbijena, rekli su čitatelji koji su snimili jedrilicu koja je uništena na stijenama u Lovranu

Snažno nevrijeme praćeno olujnim jugom i obilnim količinama kiše zahvatilo je danas i cijeli Kvarner. Jak vjetar i veliki valovi pokazali su svoju snagu u Lovranu gdje su naleti juga pokidali uništili jedrilicu nemilosrdno je bacajući o stijene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Nevrijeme je krenulo jutros oko 10, vjetar se sve više dizao i nastala je mala panika u Opatiji i Ičićima. Neoprezni vlasnik se očigledno nije na vrijeme pripremio te je sve razbijeno, od jedrilice do stupa javne rasvjete, a čak je iscurila i mala količina nafte. Nekoliko sati se ljuljala na moru, a onda je u konačnici razbijena. Za sada nitko nije bio na terenu, no tu se trenutno ništa ni ne može dok se vrijeme ne stiša - kažu čitatelji koji su snimili potapanje oko 16 sati.

Iz Lučke kapetanije kažu kako nisu dobili dojavu o navednom slučaju, ali su rekli da se popodne zaista radilo o neizmjerno jakim udarima juga, zbog kojeg, srećom, nije bilo intervencija. 

Pokretanje videa ...

Srećom, nekih većih intervencija nije bilo ni po gradu, doznajemo iz JVP Rijeka

- Nekoliko uklanjanja pokidanih stabala i granja te uklanjane odlomljenog oluka sa Korza. Ništa strašno, uzimajući u obzir jako nevrijeme - kažu iz JVP Rijeka.

Po oluji hitno prevezli trudnicu s Hvara u Split: 'Nismo očekivali da će se jugo ovako brzo podići'
Po oluji hitno prevezli trudnicu s Hvara u Split: 'Nismo očekivali da će se jugo ovako brzo podići'

Brojne linije u prekidu

Zbog jakih udara vjetra koji na moru stvara višemetarske valove, u ponedjeljak navečer je odgođen trajekt koji je trebao isploviti iz Supetra u Split, a potom se vratiti u Supetar na Brač, doznaje se od voditeljice Jadrolinijine agencije u Splitu Jelene Ivulić.

Tijekom dana zbog nepovoljnih vremenskih okolnosti na moru su, kazala je, u prekidu bile sve katamaranske linije koje Split povezuju sa srednjodalmatinskim otocima.

Navela je kako su zbog nevremena bile u prekidu i trajektne linije Split-Vela Luka-Lastovo, Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli, Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.