Obavijesti

News

Komentari 1

Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara, kod Koromačna teretni brod izbjegao havariju

Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara, kod Koromačna teretni brod izbjegao havariju

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilic

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

Brodu kod Koromačna u Istri popucali su konopi te se gotovo nasukao na samu obalu, no uspjeli su izbjeći havariju.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilica.

Nemilosrdno jugo razbilo je jedrilicu na stijenama u Lovranu
Nemilosrdno jugo razbilo je jedrilicu na stijenama u Lovranu

I splitsku rivu su zapljuskivali snažni valovi, povremeno izlijevajući more. U Operativnom vatrogasnom centru Split su rekli kako je to uobičajeno u ovo doba godine te da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.