To je to što me zanima!

Otkazali zagrebački Advent, još se ne zna hoće li biti alternative

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić rekla je kako neće biti tradicionalnog zagrebačkog Adventa, a više informacija o mogućoj alternativi znat će nakon blagdana Svi sveti
Vidi originalni članak

Zbog povećanog broja novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu i epidemioloških mjera, otkazan je zagrebački Advent. Kućice s hranom, pićem i suvenirima, koncerte na javnim površinama i gužve koje paraliziraju centar grada ove godine zamijenit će nekakav drugi model Adventa. Iz grada još ne znaju kako bi to trebalo izgledati. 

 - Svakako se neće održati onaj naš tradicionalni, globalno prepoznatljivi Advent na onaj način i u onom opsegu, no vidjet ćemo u ovim situacijama novog normalnog, nekoliko modela i načina svakako drugačijeg eventa u skladu s epidemiološkim mjerama usklađujemo. Mi smo se danas koncentrirali da epidemiološki uistinu što kvalitetnije odradimo ovaj blagdan Svih svetih i nakon toga bit će puno više informacija - rekla je zamjenica gradonačelnika, Olivera Majić.

PREKO KOLJENA Ludnica! Velesajam će sada organizirati zagrebački Advent

'Šalji dalje!'

24 sata već je pisao o peripetijama oko organizacije cijelog događaja. Kako gradonačelnik Milan Bandić nije pronašao bolji model od onoga koji se temelji na preprodaji lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja, organizaciju je htio prebaciti na Turističku zajednicu, ali je ona odbila, a i Ministarstvo turizma reklo je da bi to bilo protuzakonito.

Idući kandidat je bio Zagrebački Holding, točnije podružnica Tržnice, koji o svemu nisu obaviješteni, a kad su saznali što ih čeka, i oni su odbili. Odluka je na kraju pala na Zagrebački velesajam, i to svega mjesec dana prije samog događaja. No sudeći po riječima Olivere Majić, razrađeni prijedlozi organizacije pričekati će još bar osam dana. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 10.11.2020.

    ...Bandić bi da stanovnici Zagreba u krase svoje prozore da bi uljepšali doživljaj Adventa.....a kad su uređivali zapuštena područja oko stabala po ulicama...sčijedile su kazne.....pripazite sitnozubi....ne budite ludi.......neka Bandić trči po Zagrebu i veseli turiste......

  • Selo_malo 23.10.2020.

    Ima alternative, kako da ne?! Adventski šatori sa kisikom i respiratorima! Za teoretičare zavjera, ako se razbole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare