To je to što me zanima!

Ovaj vikend će u Splitu sletjeti i poletjeti 32 tisuće putnika

"Baš je pravi srpanjski vikend. Konstantno smo u pozitivnom rastu i ako tako ostane bit će odlično. Samo trebamo raditi uz veliki oprez kako ne bismo dobili crveni karton", kaže koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić
Vidi originalni članak

Splitska zračna luka najprometnija je luka u Hrvatskoj, a samo ovoga vikenda tamo će sletjeti i poletjeti 180 zrakoplova s 32 tisuće putnika, podatci su iz Zračne luke Split - Resnik.

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan izjavio je za Hinu kako je ovaj vikend zabilježen do sada najveći broj putnika i zrakoplova, odnosno 32 tisuće putnika i 180 zrakoplova - od kojih 140 na redovnim linijama i 40 privatnih zrakoplova.

"Ako se situacija ne pogorša mogli bismo imati više od 300 tisuća putnika u srpnju. Teško je bilo što govoriti unaprijed jer nitko ne zna kako će se situacija razvijati", rekao je Melvan. Istaknuo je da u Zračnoj luci Split prate što se događa i već sada mogu reći da je ovogodišnja turistička sezona izuzetno dobra u usporedbi s prošlogodišnjm koja je bila najlošija turisička sezona do sada.

"Trenutačno smo u boljoj poziciji", ocijenio je Melvan.

GUŽVE I U MAKARSKOJ Rekordan vikend u Splitu: Očekuje se oko 78.000 putnika

A da je i u gradskoj luci puno turista i da od lipnja konstantno raste broj tuista, Hini je potvrdila koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić rekavši da se ovoga vikenda u luci očekuju 56 tisuća putnika, više od 13 tisuća vozila, a već su ranije ujutro imali jednu izvanrednu liniju za Supetar.

Ivulić je izvijestila da su svi trajekti popunjeni i to ne samo oni za Brač već i trajketi za Vis, Starigrad, Vela Luku i Lastovo.

"Baš je pravi srpanjski vikend. Konstantno smo u pozitivnom rastu i ako tako ostane bit će odlično. Samo trebamo raditi uz veliki oprez kako ne bismo dobili crveni karton", poručila je Ivulić.

Jer, podsjetila je, i prošle godine u ovo vrijeme bilježili smo porast broja putnika, kao i inače tijekom srpnja i kolovoza, sve dok se epidemiološka situacija nije pogoršala te smo dospjeli na "crvenu listu".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare