News

Komentari 0

Ovaj vikend će u Splitu sletjeti i poletjeti 32 tisuće putnika

Ovaj vikend će u Splitu sletjeti i poletjeti 32 tisuće putnika

"Baš je pravi srpanjski vikend. Konstantno smo u pozitivnom rastu i ako tako ostane bit će odlično. Samo trebamo raditi uz veliki oprez kako ne bismo dobili crveni karton", kaže koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić

Splitska zračna luka najprometnija je luka u Hrvatskoj, a samo ovoga vikenda tamo će sletjeti i poletjeti 180 zrakoplova s 32 tisuće putnika, podatci su iz Zračne luke Split - Resnik.

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan izjavio je za Hinu kako je ovaj vikend zabilježen do sada najveći broj putnika i zrakoplova, odnosno 32 tisuće putnika i 180 zrakoplova - od kojih 140 na redovnim linijama i 40 privatnih zrakoplova.

"Ako se situacija ne pogorša mogli bismo imati više od 300 tisuća putnika u srpnju. Teško je bilo što govoriti unaprijed jer nitko ne zna kako će se situacija razvijati", rekao je Melvan. Istaknuo je da u Zračnoj luci Split prate što se događa i već sada mogu reći da je ovogodišnja turistička sezona izuzetno dobra u usporedbi s prošlogodišnjm koja je bila najlošija turisička sezona do sada.

"Trenutačno smo u boljoj poziciji", ocijenio je Melvan.

A da je i u gradskoj luci puno turista i da od lipnja konstantno raste broj tuista, Hini je potvrdila koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić rekavši da se ovoga vikenda u luci očekuju 56 tisuća putnika, više od 13 tisuća vozila, a već su ranije ujutro imali jednu izvanrednu liniju za Supetar.

Ivulić je izvijestila da su svi trajekti popunjeni i to ne samo oni za Brač već i trajketi za Vis, Starigrad, Vela Luku i Lastovo.

"Baš je pravi srpanjski vikend. Konstantno smo u pozitivnom rastu i ako tako ostane bit će odlično. Samo trebamo raditi uz veliki oprez kako ne bismo dobili crveni karton", poručila je Ivulić.

Jer, podsjetila je, i prošle godine u ovo vrijeme bilježili smo porast broja putnika, kao i inače tijekom srpnja i kolovoza, sve dok se epidemiološka situacija nije pogoršala te smo dospjeli na "crvenu listu".

Najčitaniji članci