To je to što me zanima!

'Ove godine zaposlili smo 54 radnika i povećali im plaće...'

Vodeća tvornica kombajna iz Županje ove godine je zaposlila 54 radnika za stalno i tim radnicima povećali plaće. Zapošljavali su uglavnom deficitarna zanimanja, poput zavarivača, tokara...
Vidi originalni članak

Vodeća tvornica kombajna iz Županje, doskočila je problemu pronalaženja kvalificirane radne snage i odljeva radnika. Vlasnici su sezoncima dali stalni posao i povećali im plaće. Gotovo svu svoju proizvodnju izvoze, a njihovi kombajni traženi su diljem Europe.

Za proizvodnju modernog kombajna potrebno je 1000 sati rada, a u tvornici Same Deutz-Fahr Žetelice dnevno ih naprave i do tri, ovisno o godišnjem dobu, kaže za HRTJosip Lenić, voditelj proizvodnog inženjeringa u tvornici. Godišnje ih naprave oko 400 i baš svaki se proda.

EGZODUS SE NASTAVLJA 'Nestajemo': Čak 449 općina i gradova bilježi pad broja ljudi...

I dok mnoge poslodavce muči odljev radnika, oni su doskočili problemu. Ove godine su zaposlili 54 radnika za stalno i tim radnicima povećali plaće. Zapošljavali su uglavnom deficitarna zanimanja, poput zavarivača, tokara...

ŠEF IZ SNOVA KOD ĐURĐEVCA Najboljim radnicima je poklonio automobile: 'U nevjerici smo...'

Zato varilac Jurica ni ne pomišlja na odlazak iz rodnih Andrijaševaca.

- Devet godina sam čekao ugovor i sad sam ga konačno dobio. Meni je sada lakše i mogu planirati budućnost. Zadovoljan sam - kaže Jurica.

'NISMO SVJESNI KAKVU ZEMLJU IMAMO' Lara (26): 'Vratila sam se iz Londona u Hrvatsku iz inata!'

Županjski kombajni žanju njive gotovo svih europskih država. A u budućnosti se planiraju i širiti i dodatno zapošljavati.

- Proizvodnja u Hrvatskoj je predragocjena, ona je temelj gospodarskog razvoja i stabilnosti i ovo je nešto što me veseli,  da se u Hrvatskoj proizvode kombajni s Mercedesovim motorima - kazao je ministar Goran Marić.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • hrca_hr 09.11.2018.

    Kada ve se minimalac povisit?

  • AntonioČeliković 06.11.2018.

    Devet godina nije bio u stanju čovjeku potpisati ugovor 9 godina,halo to nije 9 dana,šta je taj čovijek do tada mogao... Koliko je 20% na mininalac to svi znamo!

  • jebenvas 06.11.2018.

    sve tvrtke ili firme, obrti, mogu podignuti plače radnicima i za 100%, samo vlada republike Hrvatske to treba narediti, radnici rade kao robovi dok direktori i menadžeri imaju plače i za 400% veće od radnika to je apsurd!! da se drugi bogati na leđima radnika kupuju jahte,limuzine,pravu hotele, živu u dvorcima na leđima radnika, a da ne govorim o tome kako pravdaju porez državi i na koji način, činjenica je da vlada republike Hrvatske to dopušta to jest HDZ i prijašnji SDP samo zbog toga da bi se njihovi sljedbenici bogatili, pogledajte samo plače ovih političara u saboru pa jeli to apsurd da oni imaju plaču 300% veću od radnika, pa gdje je tu demokracija, gdje se sakrio hrvatski čovjek, gdje su šatoraši jesu li namiri dovoljno sebe, mi hrvatski narod moramo se mijenjati u cjelini promjeniti politiku i zakone izjednačiti sve da bude ravnopravno, tamo dole na ulici svaki dan milijunski prosvjedi, jer HDZ ili SDP to ne mogu promjeniti oni radu za one koji su ih doveli na vlast a to je mafija koja nas u rukavicama pljačka svaki dan a šatoraši šute ne pitaju se tko će im isplaćivat mirovine za par godina kad nikoga više ne bude u Hrvatskoj kada hrvatska bankrotira kada bude sve prodano ono za što smo se borili!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare