Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
116 komentara

'Ove godine zaposlili smo 54 radnika i povećali im plaće...'

Vodeća tvornica kombajna iz Županje ove godine je zaposlila 54 radnika za stalno i tim radnicima povećali plaće. Zapošljavali su uglavnom deficitarna zanimanja, poput zavarivača, tokara...

Foto: screenshot/HRT
116 komentara

Vodeća tvornica kombajna iz Županje, doskočila je problemu pronalaženja kvalificirane radne snage i odljeva radnika. Vlasnici su sezoncima dali stalni posao i povećali im plaće. Gotovo svu svoju proizvodnju izvoze, a njihovi kombajni traženi su diljem Europe.

Za proizvodnju modernog kombajna potrebno je 1000 sati rada, a u tvornici Same Deutz-Fahr Žetelice dnevno ih naprave i do tri, ovisno o godišnjem dobu, kaže za HRTJosip Lenić, voditelj proizvodnog inženjeringa u tvornici. Godišnje ih naprave oko 400 i baš svaki se proda.

EGZODUS SE NASTAVLJA 'Nestajemo': Čak 449 općina i gradova bilježi pad broja ljudi...

I dok mnoge poslodavce muči odljev radnika, oni su doskočili problemu. Ove godine su zaposlili 54 radnika za stalno i tim radnicima povećali plaće. Zapošljavali su uglavnom deficitarna zanimanja, poput zavarivača, tokara...

ŠEF IZ SNOVA KOD ĐURĐEVCA Najboljim radnicima je poklonio automobile: 'U nevjerici smo...'

Zato varilac Jurica ni ne pomišlja na odlazak iz rodnih Andrijaševaca.

- Devet godina sam čekao ugovor i sad sam ga konačno dobio. Meni je sada lakše i mogu planirati budućnost. Zadovoljan sam - kaže Jurica.

'NISMO SVJESNI KAKVU ZEMLJU IMAMO' Lara (26): 'Vratila sam se iz Londona u Hrvatsku iz inata!'

Županjski kombajni žanju njive gotovo svih europskih država. A u budućnosti se planiraju i širiti i dodatno zapošljavati.

- Proizvodnja u Hrvatskoj je predragocjena, ona je temelj gospodarskog razvoja i stabilnosti i ovo je nešto što me veseli,  da se u Hrvatskoj proizvode kombajni s Mercedesovim motorima - kazao je ministar Goran Marić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message