To je to što me zanima!

Panika u Metkoviću: Svi djecu vode na preglede u Dubrovnik

Što zbog gužve, a što zbog straha - mnogi upravo iz Metkovića i okolice svoje mališane vode sve do Dubrovnika, pa tako ondje stižu mali bolesnici s Pelješca, Korčule, iz Konavala
Vidi originalni članak

Smrt dječaka i tragedija u Metkoviću, epidemija gripe na tamošnjem Odjelu za pedijatru, gužva na istom odjelu u Dubrovniku - sve to pokazuje kako je na jugu Hrvatske situacija zabrinjavajuća.

Što zbog gužve, a što zbog straha - mnogi upravo iz Metkovića i okolice svoje mališane vode sve do Dubrovnika, pa tako ondje stižu mali bolesnici s Pelješca, Korčule, iz Konavala, javljaju Vijesti.hr. 

'PROVODE IZVIDE' Metković: Tužiteljstvo istražuje smrt devetogodišnjeg dječaka

Pedijatrija dubrovačke Opće bolnice je puna. 

- U ovo vrijeme imamo epidemiju gripe tako da je inače više djece zatražilo pomoć, a s obzirom na ovu situaciju u Metkoviću, dosta liječnika upućuje djecu nego što je inače slučaj na preglede u bolnicu na pedijatriju - rekao je Mario Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik. 

Na odjelu je trenutno 40-ak djece iz Dubrovnika, Metkovića, Pelješca i Korčule. 

INSPEKCIJA U METKOVIĆU: 'Liječnici nisu prepoznali što je bilo preminulom Gabrijelu (9)'

- Svi su dobrog općeg stanja s tim da smo morali angažirati dodatne kapacitete dodatnog odjela oftalmologije tako da ćemo tim dodatnim krevetima prebroditi ovu kratkotrajnu situaciju - objasnio je Bekić. 

Zbog gripe, ali i povećanog opreza roditelja, pune su i pedijatrijske ambulante u Metkoviću. Prema podacima Županijskog zavoda za javno zdravstvo, više od 90 posto zaraženih je upravo iz Metkovića. 

SMRT DJETETA U METKOVIĆU Kujundžić: Ako je neki liječnik zakazao, to nije moja krivica...

- Nije čudo sto je povećan opseg slanja djece u bolnicu jer je velik broj nalaza sekundarne bakterijske komplikacije i ne možemo prepustit slučaju da dijete stoji doma, posebno kad ide vikend, nego  smo oprezniji i šaljemo da budu pod prismotrom 24 sata - rekla je pedijatrica Doma zdravlja Metković, Ksenija Kaleb. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • božanstvena_komedija 23.12.2018.

    Dragi moji Metkovćani, i ljudi s tamošnjih otoka, ovo će zvučati kao sarkazam, ali kad vam ponestane kapaciteta u DU bolnici, vozite djecu u Mostar, na to imate pravo, ipak tamo su uložena naša znatna sredstva u modernizaciju.

  • ludataranta 23.12.2018.

    Bas cete se usreciti sa hitnom u Dubrovniku . Nista bolje od Metkovica

  • mrTrobec 22.12.2018.

    Što ne vode u Mostar tamo odlazi najviše love za hrvatsko zdravstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare