Obavijesti

News

Komentari 90

Kujundžić: Ako je neki liječnik zakazao, to nije moja krivica...

Kujundžić: Ako je neki liječnik zakazao, to  nije moja krivica...
1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” branio je sustav. Kaže da ne može on kao ministar biti kriv ako liječnik nije pregledao dijete i prepoznao simptome

VIDEO

- Uistinu to je tragedija, čim sam doznao obavio sam mnoge razgovore, sutra ujutro ide inspekcija, ojačana za stručnjake za intenzivnu dječju skrb i dječju infektologiju kako bi se izvidjelo u svim koracima što se događalo od Splita gdje je 20 - ak sati trajalo liječenje do ovih 10 - ak dana koji su bili u Metkoviću. Strašno je izgubiti bilo kada dijete, a poglavito dijete koje je do prije 10 dana bilo zdravo i gdje ostaje u zraku je li se moglo više, je li propušten trenutak kada se je moglo prepoznavati - kazao je ministar Milan Kujundžić o slučaju preminulog dječaka (9) u Metkoviću u emisiji Nedjeljom u 2.

Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta
Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta


 - Treba utvrditi što se događalo u tih deset dana u Metkoviću, Po onome što znam, krenulo je s relativno blagom virozom  do trenutka kada se nakalemio streptokok i  kada dječak počinje razvijati znakove šoka i to je taj bitni moment kojega je trebalo prepoznati - istaknuo je Kujundžić.

Kaže da ne može on kao ministar biti kriv ako liječnik nije pregledao dijete i prepoznao simptome.
- Da dijete nije moglo doći do liječnika, da je Hitna bila zatvorena, onda bi bio kriv sustav,  a što je koji pojedinac propustio napraviti je osobna odgovornost. Stvar je ovom slučaju osobne odgovornosti. Znači ako sam noćas ja dežuran u bolnici Dubrava i nisam prepoznao akutni abdomen kao liječnik, kao Milan Kujundžić, onda je to odgovornost mene kao liječnika a ne sustava - istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Trebalo je prije intervenirati'

- Ovdje se ne radi samo o pretrazi. Pretpostavljam da se u ovom slučaju moglo prepoznati kada dolazi do izrazitog pogoršanja. A pretrage, ako se i nisu mogle napraviti, mogle su se napraviti u sat vremena udaljenom Splitu ili Dubrovniku - rekao je.  Naglasio je kako mu se čini da je trebalo prije intervenirati, odnosno prepoznati o čemu se radi.

Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...
Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...

- Koliko sam dosad upoznat, dijete je bilo u terminalnoj fazi sa svim znakovima šoka i multiorganskog zatajenja. Treba sad vidjeti tko je i kada to trebao prepoznati. Bojim se da je negdje prije trebalo prepoznati to, ali ne mogu suditi unaprijed -  kazao je Kujundžić te dodao da u svakom slučaju treba pričekati nalaz inspekcije.

Neću nikoga braniti dok ne vidim kakvi su bili simptomi, što je u kojemu trenutku registrirano, ali u svakom slučaju ovo je nešto što moramo detaljno istražiti, a onda procesuirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a