Obavijesti

News

Komentari 128

'Liječnici nisu prepoznali što je bilo preminulom Gabrijelu (9)'

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života Gabrijela Bebića, njega i njegovog oca "šetali" od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći

VIDEO

Prema neslužbenim no vrlo pouzdanim informacijama Slobodne Dalmacije, inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) koji se od ponedjeljka do utorka prijepodne obavljao u DZ Metković, Hitnoj pomoći Metković i KBC-u Split, a sve zbog smrti 9-godišnjeg Gabrijela Bebića, koji je 11. prosinca preminuo u KBC-u Split, završio je.

Kako se doznaje, po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

Kujundžić: Ako je neki liječnik zakazao, to nije moja krivica...
Kujundžić: Ako je neki liječnik zakazao, to  nije moja krivica...

Također, inspekcijski nadzor je utvrdio da su liječnici posljednje jutro života Gabrijela Bebića, njega i njegovog oca "šetali" od pedijatrijske ambulante do ambulante Hitne pomoći.

No, da bi nalaz inspekcije bio potpun trebati će pričekati obdukcijski nalaz te će se nakon njegovog "proučavanja" donijeti potpuni i konačni zaključak istrage.

Također doznaje se da Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su nažalost Gabrijela primili u bolnicu kada je već bilo kasno da bi mu spasili život, piše Slobodna.

Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta
Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta

Gabrijel Bebić je od 1. prosinca do 11. prosinca, odnosno trenutka svoje smrti, više puta sa svojim ocem dolazio u DZ Metković, Hitnu pomoć i pedijatrijsku ambulantu u Metkoviću te mu nijednom nije napravljen nalaz krvi ili eventualni RTG pluća.

Dijete je zbog toga zbog izuzetno pogoršanog zdravstvenog stanja, u terminalnoj fazi svoje bolesti, prevezeno tek nakon 11 dana agonije u splitski KBC gdje je i preminulo od sepse, odnosno multiorganskog zatajenja organa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca