To je to što me zanima!

Par godinama držao ženu kao ropkinju: 'Pila je vruću kavu i samo je prolila po mom licu'

Indijki je par ženi oduzeo pasoš, godinama su joj dopuštali da spava samo sat vremena, polijevali vrelom vodom. Kad ju je policija izvukla iz kuće strave, imala je sepsu i samo 40 kilograma
Vidi originalni članak

Kandasamy (57) i Kumuthini Kannan (53)  držali su Indijku kao ropkinju, pronašli je sa sepsom i bez zuba. Tvrdili da su je tretirali 'kao s kraljicu'. Par je osuđen osuđeni na šest i osam godina, za držanje roba i namjerno ostvarivanje prava vlasništva nad robom između 2007. i 2015., piše The Mirror.

OČAJNI UDOMITELJI Nikoll su ubili, a ostalu djecu tukli i mučili: 'Rane su svježe, ne znam ni kako funkcioniram'

Pojavio se šokantni video u kojem žena i njezin i suprug polijevaju Indijku kipućim čajem i tuku je smrznutom piletinom. Kad je policija pronašla ženu koju su izrabljivali je bila potpuno malaksala i ležala je u lokvi mokraće. Ne govori engleski jezik, pa je policiji preko prevoditelja rekla da joj je zabranjeno spavati duže od sat vremena te je prisiljena 23 sata dnevno kuhati, čistiti i paziti na djecu.

U srijedu navečer, policija je objavila snimku u kojoj se vidi unutrašnjost kuće gdje je žena bila prisiljena živjeti od plaće od samo 22 kune dnevno. Soba u kojoj je osam godina jela i spavala, sličila je ormaru s nekoliko kutija hrane, neurednim krevetom na kat i glačalom u kutu.

STRAVA U OZLJU Joška su našli na rubu smrti, prekrivenog fekalijama: Silovali ga i mučili, pa ostavili u potoku

Mogla su se vidjeti odijela, kaputi i kravate kako vise u ormaru, a koji nisu bili njezini, zajedno s nagomilanim vrečama na gornjem madracu.

Žena je 2005. godine s parom putovala iz Indije u Melbourne nakon što je pristala biti kućna pomoćnica, kao što je to već bila tri puta. No kad joj je 2007. istekla putovnica, par joj je sakrio dokumente.

Sudac John Champion prihvatio je da je par u početku nije planirao koristiti kao ropkinju. Vrijeđanje para opisao je kao 'odbojno, ponižavajuće i grubo kršenje ljudskih prava'.

NAGODILI SE S TUŽITELJSTVOM Monstrumima smanjili kazne: Mučili ženu i držali je kao roba

Porota je čula da je Kumunthini - pretukla ženu smrznutom piletinom, polijevala je kipućom vodom po nogama, prskala vrućim čajem po licu, a curry izlijevala po glavi. Par je ženu izrabljivao, pa skoro do smrti i godinama joj dali da spava samo sat vremena dnevno.

- (Kumuthini) je pila vruću kavu i samo prolila po mom licu, polijevala umak po mojoj glavi - iznijela je policiji svoje godine bijede Imala je samo 40 kg kad su je pronašli i imala je dijabetes koji se nije dugo liječio.

Traumatizirana i s ozbiljnim zdravstvenim stanjima, provela je više od dva mjeseca u bolnici oporavljajući se - i većinu tog vremena nitko nije znao njezin pravi identitet zbog laži para.

Sud ih je između ostalog osudio neprihvaćanja odgovornosti za zločin.

- Čini se da ste svoj primarni fokus usmjerili na sebe ... Uvjereni smo da oboje vjerujete da niste učinili ništa loše - rekli su na sudu.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare