Obavijesti

News

Komentari 309

Joška su našli na rubu smrti, prekrivenog fekalijama: Silovali ga i mučili, pa ostavili u potoku

Joška su našli na rubu smrti, prekrivenog fekalijama: Silovali ga i mučili, pa ostavili u potoku

Nije mogao dignuti glavu ni stati na noge, ali je režao svaki put kad bismo se približile. No nismo odustajale, uspjele smo mu oko vrata staviti lajnu i uvesti u auto, priča njegova spasiteljica

VIDEO

Kad je moja kći Helena (21) vidjela Joškovu fotografiju, poludjela je i rekla: ‘Mama, spremi se, idemo po njega’, rekla nam je Božena Šimić Peh.  

Jedina se odazvala na poziv žene koja je preko društvenih mreža potražila pomoć. Pas Joško nađen je prije 11 dana izmučen i na rubu smrti u potoku Grdun u općini Ozalj.

- Došli smo do potoka i on nam nije dao prići. Ono što smo prvo uočile je da je bio prekriven fekalijama i muhama, oči i usta bile su mu pune gnoja, nije mogao dignuti glavu ni stati na noge, ali je režao svaki put kad bismo se približile. No nismo odustajale, uspjele smo mu oko vrata staviti lajnu, izvući ga i uvesti u auto. Joško je bio u totalnom šoku i katastrofalnom stanju - kaže Božena, koja se cijeli život bavi spašavanjem, zbrinjavanjem i rehabilitacijom zlostavljanih pasa.

- Odmah smo otišle veterinaru, gdje je ustanovljeno da je pothlađen, prehlađen, zubi su mu bili napola izglodani, nije znao jesti ni piti. Tamo su ga ošišali i tad smo uočili tonu crva kako mu izlaze iz stražnjice. Također, imao je i bolest krpelja. Okupali smo ga, dobio je infuziju, lijekove i kreme - dodaje Božena. 

Mattea je naletjela kod Žminja na predivnog psa okovanog u lance: 'Nisam ga mogla ostaviti'
Mattea je naletjela kod Žminja na predivnog psa okovanog u lance: 'Nisam ga mogla ostaviti'

No to, nažalost, nije bio kraj. Pri detaljnijem pregledu Božena je uočila dublje rane na stražnjici te se idući dan vratila u veterinarsku stanicu. Pri detaljnijoj veterinarskoj obradi ustanovljeno je da nečipirani Joško ima teške ozljede s unutarnje strane rektuma. Drugim riječima, sumnja se na silovanje guranjem stranog objekta u rektum.

- Moguće je da takve ozljede nastanu guranjem stranog objekta u anus, no mi to možemo samo pretpostaviti, a potvrditi ili opovrgnuti mogu samo daljnje pretrage na Veterinarskom fakultetu. Mi smo se susretali sa zlostavljanim životinjama, no ovakav slučaj još nismo imali. Pas je sad stabilno, oporavlja se, maše repom, puno je povjerljiviji i, drugim riječima, to je sad druga životinja - kažu iz Veterinarske stanice Karlovac.

U međuvremenu je Božena oformila grupu na mrežnim stranicama tražeći vlasnika.

- Iskreno, ne vjerujem da će se počinitelj naći. Ipak, cilj mi je makar upozoriti građane da budu na oprezu.

Tko želi pomoći i sudjelovati u pokrivanju veterinarskih troškova može donirati novac na račun: HR2423600003213899192 gospođi Boženi Peh s naznakom “za Joška”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a