To je to što me zanima!

"Plan predviđa brodogradilišnu luku za područje Uljanika"

Grad Pula nije mijenjao niti je brisao odredbe prostornih planova. Unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke, kako se navodi u dopisu iz Grada Pule, može se obavljati djelatnost brodogradnje...
Vidi originalni članak

Grad Pula nije mijenjao niti je brisao odredbe prostornih planova koje se odnose na gospodarsku i proizvodnu djelatnost unutar područja obuhvata Uljanik brodogradilišta, a za područje tog brodogradilišta u svim je relevantnim dokumentima prostornog uređenja Grada Pule određena namjena luke posebne namjene - brodogradilišna luka, priopćeno je u utorak navečer iz pulske gradske uprave. 

NISU GA HTJELI TAMO Pernar došao na prosvjed za 3. maj i Uljanik, radnici ga otjerali

Unutar površina namijenjenih za brodogradilišne luke, kako se navodi u dopisu iz Grada Pule, može se obavljati djelatnost brodogradnje, djelatnost proizvodnje alata, alatnih strojeva, strojeva posebne namjene, proizvodnje strojeva za proizvodnju i korištenje električne energije, električnih uređaja i aparata, instalaterski radovi na brodu i građevinama, projektiranje u brodogradnji i graditeljstvu te nadzor u graditeljstvu.

'DOKLE SI TO STIGLA, HRVATSKO?' Suze radnika Uljanika: Saznao je da ni danas neće dobiti plaću

Osim toga, mogu se obavljati i zdravstvene djelatnosti, djelatnosti vezane uz istraživanje i razvoj te ostale srodne djelatnosti.

NAJVIŠE DO SADA Prosvjeduju: Na ulicama Pule više od 3500 radnika Uljanika

"Iz toga je razvidno i nedvojbeno kako važeći prostorni planovi ne omogućavaju realizaciju nikakvih turističkih sadržaja", poručuju iz Grada Pule reagirajući na, kako su naveli, "dezinformacije koje su se u dijelu javnosti pojavile u vezi sa stanjem u pulskom brodogradilištu Uljaniku i važećim prostornim planovima". 

MINISTAR HORVAT: 'Optimist sam da ćemo u petak naći model za plaće u Uljaniku'

"Naprosto je nevjerojatna količina laži i dezinformacija ovih dana u dijelu medija, čime se samo dodatno želi uznemiriti ionako ogorčene radnike. Još jednom želim jasno poručiti i ponoviti - za brodogradilište Uljanik prostorni planovi predviđaju jasnu namjenu, a to je brodogradilišna luka. Nikakva druga namjena ne postoji, to je istina i to je činjenica", zaključio je u priopćenju pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zebra 27 31.08.2018.

    Bambi opet lažeš, tu na području Uljanika je predviđeno da Kočar izgradi marinu, aprtmane, golf igrališta i sl.. Pitaj Nineta Jakovčića on jako dobro zna zašto..

  • Klanfarzvonko 30.08.2018.

    Privatizirani firmu opljačkali a sada traže novac od države da bi platili radnike,pa to nigdije nema,nemogu vjerovati sta ta uprava radi brodogradilišta...kome daju zarađeni novac umijesto da isplaćuju redovito radnicima place,gdije novac nestaje da nemaju radnici plače...??? nije mi jasno...Radnici te firme bi sami morali napraviti reda.Primivši upravu brodogradilišta za uha i nogom u guzicu i marš lopovska bando.Radnici zaštitite svoja radna mjesta i plate,ako nećete VI sami tko če onda,najbolje ići pred vladu štrajkat dok vas djelatnici uprave u brodogradilišta pljačkaju,stisnute šake i natjerajte djelatnike da vam kažu na čijem računu su završile vaše plate.Ja sam jedan od brodomontera i znam koliko teško zarađujete plače...

  • fredaster 29.08.2018.

    LEX Ikografski zavod Pula=Uljanik=vlada

Komentiraj...
Vidi sve komentare