To je to što me zanima!

Plenković: 'Nije bitan datum izbora, oporba nas se plaši'

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se u ponedjeljak popodne novinarima prije sastanka u prostorijama HDZ-a. Pohvalio je napore Vlade oko oporavka zemlje i kaže da imamo izvrsne rezultate
Vidi originalni članak

Sporiji rast zaraženih i manji broj oni koji su nažalost preminuli pokazuje da su mjere polučile rezultat. Odabrali smo zdravlje, gospodarske i socijalne mjere su u provedbi i dobro su primljene. One su potpora privatnom sektoru i kad se usporedi broj nezaposlenih kod nas s drugim zemljama, možemo reći da je Hrvatska ostvarila dobre rezultate, rekao je u ponedjeljak popodne premijer Andrej Plenković.

Pred novinare je stao prije sastanka predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma te je odgovarao na pitanja o aktualnim problemima.

Smatra da je njegova Vlada ostvarila izvrsne rezultate svim svojim odlukama te je ponovio kako smo u izbornoj godini.

-  Vlada je trenutno u trećoj godini i sedmom mjesecu mandata. Naš politički cilj bila je politička stabilnost koja je nužna za reforme. Osigurali smo društvenu solidarnost i napravili sve za domovinsku i nacionalnu sigurnost. Hrvatska je bitno bolja zemlja nego 2016., a mi izbore želimo onda kad epidemiološki uvjeti to dopuste - kazao je Plenković.

PLENKI NE ŽELI ČEKATI Na izbore u kupaćem: HDZ želi preduhitriti sezonu i pad plaća

Dodao je da nitko od njegovih o tome nije pričao te jedini koji su nesretni ovom situacijom su oporbeni političari. Podsjetio je na to da stalno žele srušiti Vladu, pokrenuli su brojne inicijative nepovjerenja i slikovito rekao da nije bilo mjeseca bez takvih pokušaja.

- HDZ je najodgovornija stranka koja se bavi životnim izazovima i potezi koji vučemo čine ih nezadovoljnima - kazao je premijer i opovrgnuo da je Nacionalni stožer Civilne zaštite pod utjecajem političkih želja.

- Stožer je imenovala Vlada. Tu su i ljudi s političkim mandatom. Politiziranje stožera ne stoji jer tu su stručnjaci i preporuke mjera koje su dali imaju glavu i rep te nisu improvizacija. Moramo zadržati visok stupanj ozbiljnosti i reaktivirati gospodarstvo - odgovorio je premijer.

Vratio se na temu izbora i rekao kako mu je svejedno u kojem će mjesecu biti održani. Dodao je da o tome nije razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

- Mi smo u izbornoj godini, bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu ili rujnu, to su male nijanse. Želim da osiguramo dobar trend, da smo u ovoj fazi pobijedili virus, da gospodarski najučinkovitije reaktiviramo zemlju. Manje je bitno koji će datum biti. Parlamentarna većina odlučuje o raspuštanju sabora. Predsjednik mora odlučiti onda o datumu - kazao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • tabinja 29.04.2020.

    Broji predsjednik mjesece, kad bi mogli bit Parlamentarni izbori . Dosta ih je na raspolaganju. A predsjednik Sabora kaže da bi se mogli održati i slijedeće godine. A kad prodju svi rokovi ima dvije solucije , jedna je ostavka , a druga tihi udar . No , mislim da nitko u ovoj Državi nije blesav da oreužjem pokuša osvojiti vlast. Puno je onih koji znaju kako je to bilo u Domovinskom ratu . Oni to neće dozvoliti. I bilo bi suludo. Zašto bi kad su i tako na svim mogućim imalo važnim položajima u društvu, državnoj administraciji. A privilegije kojima se kite bilo bi suludo izgubiti. Meštar, predsjednik veliki je stručnjak za zadržati Vlast po svaku cijenu. Kroz period svoga vladanja imao je problema i problema za sastaviti većinsku Vladu. Rezultat mu je uvijek bio tijesan. Ali , veliki meštarje je uvijek uspio dobiti--kupiti taj jedan .ebeni glas. Nikad nije prihvatio , od prve, da neki njegovi kolege , ministri , do ministri , ili bilo tko iz Vlade čini nečasne radnje , radnje na rubu zakona , radnje koje bi ga , po savjesti tjerale da da ostavku na mjesto koje obnaša. Svakoga od njih je branio poput vrhunskoga odvjetnika . Samo zato što će mu taj svaki biti zahvalan , biti će mu podložan . Kad god Vlada bude u škripcu za jedan glas , žetončić, kako se to danas zove, će mu ga dati. U zadnje vrijeme HDZ je izgubio sve izbore. Oporba na čelu sa SDP-eom zbija redove . I ovoga puta će biti tijesan razultat. Neke stranke i stranćice , , će odlućit ........fr.

  • ina67 28.04.2020.

    Osobno mislim da vas se nitko ne plaši, dapače mnogi žele da u ovoj situaciji ostanete na vlasti pa da počev od vraćanja novca za poticaje, a što još dolazi, baš vi rješavate, zaslužili ste to, na oporbi je da vam prigovaraju i to je dobro, ali nitko vam neće preuzeti probleme kojima ste sami doprinijeli. Sve će polako sjesti na svoje mjesto

  • tabinja 28.04.2020.

    Ovoga puta , gosp. Plenkoviću nećete triumfirati: kadrovi su vam se osuli, LJevica se udružila, još su potres i korona napravili svoje . Privredna i svaka druga katasrtrofa je tu. Zašto? pitat ćete se. Jdnostavno zato što ni do sada niste imali zdrave temelje u svom vladanju. Ove dvije nevolje su vam slikovito pokazale kakva nam je država bila i prije nego su nam se one nakazno, prikazale.Dakle ne nadajte se pobjedi na slijedećim izborima ma kad ih raspisali . Ne vi nego onaj u ćijoj je to kopetenciji po USTAVU. Pa ni STOŽER za koronu Vam neće pomoć , makar ste ga inagurirali kao . predizborni U oni godinama kad je turizam dobrano punio državnu blagajnu relativno ste se lako izvlaćili iz proračunskoga deficita. To ovoga puta nećete moći. Pokreniti privredu , trgovinu takodjer. Neznam ćime ćete se sad ispričavati za neuspjeh. Jer Vi ga osobno nikad niste priznavali , mada su vam vanjski gospodari dokazivali suprotno. Nikakvom Vašom incijativom nećete uspjeti pomaknuti niti centimetar onoga što navješčujete. A ovoga puta imate i oporbu koja će vas na svakom koraku željeti onemogućiti u namjeri , pa makar bila i dobronamjerna , Samo zato što sve politike , pa ma kako se zvale, kakav politički predznak imale , žele vlast po svaku cijenu. Gosp. predsjedniće, ne bih Vam želio soliti pamet , kao što ju Vi solite nama dolje .Ali ne mogu a da preko Vas ne uputim kritiku cijeloj političkoj garnituri oko Vas , da se ne miješaju ustručnost onih koji su dobri na onom te

Komentiraj...
Vidi sve komentare