Obavijesti

News

Komentari 227

Plenković: 'Nije bitan datum izbora, oporba nas se plaši'

Plenković: 'Nije bitan datum izbora, oporba nas se plaši'
1

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se u ponedjeljak popodne novinarima prije sastanka u prostorijama HDZ-a. Pohvalio je napore Vlade oko oporavka zemlje i kaže da imamo izvrsne rezultate

VIDEO

Sporiji rast zaraženih i manji broj oni koji su nažalost preminuli pokazuje da su mjere polučile rezultat. Odabrali smo zdravlje, gospodarske i socijalne mjere su u provedbi i dobro su primljene. One su potpora privatnom sektoru i kad se usporedi broj nezaposlenih kod nas s drugim zemljama, možemo reći da je Hrvatska ostvarila dobre rezultate, rekao je u ponedjeljak popodne premijer Andrej Plenković.

Pred novinare je stao prije sastanka predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma te je odgovarao na pitanja o aktualnim problemima.

Smatra da je njegova Vlada ostvarila izvrsne rezultate svim svojim odlukama te je ponovio kako smo u izbornoj godini.

-  Vlada je trenutno u trećoj godini i sedmom mjesecu mandata. Naš politički cilj bila je politička stabilnost koja je nužna za reforme. Osigurali smo društvenu solidarnost i napravili sve za domovinsku i nacionalnu sigurnost. Hrvatska je bitno bolja zemlja nego 2016., a mi izbore želimo onda kad epidemiološki uvjeti to dopuste - kazao je Plenković.

Na izbore u kupaćem: HDZ želi preduhitriti sezonu i pad plaća
Na izbore u kupaćem: HDZ želi preduhitriti sezonu i pad plaća

Dodao je da nitko od njegovih o tome nije pričao te jedini koji su nesretni ovom situacijom su oporbeni političari. Podsjetio je na to da stalno žele srušiti Vladu, pokrenuli su brojne inicijative nepovjerenja i slikovito rekao da nije bilo mjeseca bez takvih pokušaja.

- HDZ je najodgovornija stranka koja se bavi životnim izazovima i potezi koji vučemo čine ih nezadovoljnima - kazao je premijer i opovrgnuo da je Nacionalni stožer Civilne zaštite pod utjecajem političkih želja.

- Stožer je imenovala Vlada. Tu su i ljudi s političkim mandatom. Politiziranje stožera ne stoji jer tu su stručnjaci i preporuke mjera koje su dali imaju glavu i rep te nisu improvizacija. Moramo zadržati visok stupanj ozbiljnosti i reaktivirati gospodarstvo - odgovorio je premijer.

Vratio se na temu izbora i rekao kako mu je svejedno u kojem će mjesecu biti održani. Dodao je da o tome nije razgovarao s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

- Mi smo u izbornoj godini, bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu ili rujnu, to su male nijanse. Želim da osiguramo dobar trend, da smo u ovoj fazi pobijedili virus, da gospodarski najučinkovitije reaktiviramo zemlju. Manje je bitno koji će datum biti. Parlamentarna većina odlučuje o raspuštanju sabora. Predsjednik mora odlučiti onda o datumu - kazao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao