To je to što me zanima!

Plenković o izboru za Vrhovni sud: 'Sve skupa je to bizarno'

Nema nikakvih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi. sve drugo je politiziranje. Imate javni poziv koji je raspisan i da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Ivanić Gradu, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. Prije toga je premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o. u Derežanima.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković u Ivanić Gradu 

Nakon sastanaka s predstavnicima gradske uprave Plenković se obratio medijima. Poručio je da Zagrebačka županija pada u pet najrazvijenijih županija te da je u mandatu njegove Vlade iz EU sredstava povučeno 514 milijuna eura. 

Gradonačelnik Ivanić Grada poručio je kako puno ulažu u vrtiće, ali i u Naftalan, što pridonosi razvoju zdravstvenog turizma. 

Premijer je komentirao previranja oko izbora predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda. Istaknuo je kako Zlata Đurđević, kandidatkinja koju je Milanović predložio jučer, "četvrta kandidatkinja, kao rezerva". Upitao je što je Đurđević sprječavalo da se ranije prijavi. 

OTVORENJE NOVOG POGONA Plenković posjetio farmu kokoši nesilica u blizini Ivanić Grada

- Zašto uopće ova tema? To se treba pitati - poručio je. 

- Nema nikakvih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi. sve drugo je politiziranje. Imate javni poziv koji je raspisan i da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao - rekao je Plenković te dodao da je SDP naposljetku bio zadovoljan tim ishodom. 

Poručio je da treba poštivati zakon koji je na snazi. 

NAKON SASTANKA HDZ-A Plenković o Milanovićevim izjavama o Ustavnom sudu: "Očito idemo u neki polusukob"

- Ne može to doći na dnevni red po Poslovniku, čuli ste jučer. Ne da mi se preko medija o tome komunicirati. Čovjek rekao da će zvati, pa nije zvao, pa šalje poruku preko Čačića. To je bizarno - rekao je Plenković 

Komentirao je i Damira Juzbašića, ravnatelja Ravnateljstva za robne zalihe RH koji je u utorak napustio HDZ i predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županije poručivši kako mu je taj grad "draži od bilo koje fotelje". 

- Doživio je ozbiljnu dezorijentaciju i istupio. Ne znam što je mislio. To je smiješno. Meni je djelovao relativno suvisao, a sada…on bi se trebao brinuti - rekao je Plenković. 

COVID PUTOVNICE Smart kartice kao potvrde o cijepljenju: 'Razgovaramo da se koriste i za prelazak granice'

Osvrnuo se i na Covid putovnice i poručio da je moguće da budu u upotrebi već tijekom ove turističke sezone. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Dalibor0704 09.03.2021.

    Trebali su u startu tražiti da kandidati za Vrhovni sud imaju barem 7 godina radnog staža u HDZ-u, pa ne bi bilo problema.

  • ilmare 09.03.2021.

    Ma, sve je Plenkiju bizarno....Za svaku stvar i temu koristi istu riječ

  • Stjepan Kus 09.03.2021.

    Smetliste od drzave. Uglavnom tvoje djelo komunjaro anemicna udbaska.

Komentiraj...
Vidi sve komentare