News

Komentari 108

Plenković o Milanovićevim izjavama o Ustavnom sudu: "Očito idemo u neki polusukob"

Plenković o Milanovićevim izjavama o Ustavnom sudu: "Očito idemo u neki polusukob"

Poznajem je. Imam dojam da se popriličo ohrabrila da izjavi da će ići ovim putem - rekao je Plenković o Zlati Đurđević koju je Zoran Milanović predložio za predsjednicu Vrhovnog suda...

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka u vrhu HDZ-a daje izjave.

- Rekao sam prije desetak dana da ne vidim ovo kao temu oko koje bi trebao postojati prijepor. Sustav koji smo usvojili nakon 2011. koji je propisao način biranja predsjednika Vrhovnog suda bolji je od onog koji je bio do tada. Riječ je o transparentnosti i o mogućnosti da više ljudi iskaže interes za sudjelovanje - rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

- Predsjednik može imati stav o bilo kojoj temi, ali onaj koji odlučuje je li nešto u skladu s Ustavom je Ustavni sud. Ne vidim razlog da se zakon ne poštuje. Očito idemo u nekakav polusukob jer on ovaj put nije iniciran niti ima potrebe da do njega dolazi, svi koji su željeli biti preporučeni od strane predsjednika mogli su predati kandidaturu pa i prof. Đurđević. Ne vidim zašto nije - rekao je. 

- Poznajem je. Imam dojam da se popriličo ohrabrila da izjavi da će ići ovim putem - rekao je Plenković o Zlati Đurđević i dodao kako su o predsjednikovu izboru doznali od člana parlamentarne većine i varaždinskog župana Radimira Čačića. 

Podsjetimo, Predsjednik Zoran Milanović potvrdio je da će profesoricu Pravnog fakulteta Zlatu Đurđević predložiti za predsjednicu Vrhovnog suda, te je prijedlog poslao predsjedniku Sabora

Novinari su ga pitali i za incident u Petrinji te je kazao kako s gradonačelnikom Dumbovićem dobro surađuje. 

Najčitaniji članci