News

Komentari 64

Plenković o izboru za Vrhovni sud: 'Sve skupa je to bizarno'

Plenković o izboru za Vrhovni sud: 'Sve skupa je to bizarno'

Nema nikakvih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi. sve drugo je politiziranje. Imate javni poziv koji je raspisan i da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao, rekao je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Ivanić Gradu, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. Prije toga je premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o. u Derežanima.

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković u Ivanić Gradu 

Nakon sastanaka s predstavnicima gradske uprave Plenković se obratio medijima. Poručio je da Zagrebačka županija pada u pet najrazvijenijih županija te da je u mandatu njegove Vlade iz EU sredstava povučeno 514 milijuna eura. 

Gradonačelnik Ivanić Grada poručio je kako puno ulažu u vrtiće, ali i u Naftalan, što pridonosi razvoju zdravstvenog turizma. 

Premijer je komentirao previranja oko izbora predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda. Istaknuo je kako Zlata Đurđević, kandidatkinja koju je Milanović predložio jučer, "četvrta kandidatkinja, kao rezerva". Upitao je što je Đurđević sprječavalo da se ranije prijavi. 

- Zašto uopće ova tema? To se treba pitati - poručio je. 

- Nema nikakvih začkoljica, postoji poštivanje zakona koji je na snazi. sve drugo je politiziranje. Imate javni poziv koji je raspisan i da je zakon donesen nakon što je SDP kritizirao - rekao je Plenković te dodao da je SDP naposljetku bio zadovoljan tim ishodom. 

Poručio je da treba poštivati zakon koji je na snazi. 

- Ne može to doći na dnevni red po Poslovniku, čuli ste jučer. Ne da mi se preko medija o tome komunicirati. Čovjek rekao da će zvati, pa nije zvao, pa šalje poruku preko Čačića. To je bizarno - rekao je Plenković 

Komentirao je i Damira Juzbašića, ravnatelja Ravnateljstva za robne zalihe RH koji je u utorak napustio HDZ i predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županije poručivši kako mu je taj grad "draži od bilo koje fotelje". 

- Doživio je ozbiljnu dezorijentaciju i istupio. Ne znam što je mislio. To je smiješno. Meni je djelovao relativno suvisao, a sada…on bi se trebao brinuti - rekao je Plenković. 

Osvrnuo se i na Covid putovnice i poručio da je moguće da budu u upotrebi već tijekom ove turističke sezone.