To je to što me zanima!

Plenković prozvao zviždača koji je razotkrio Tušeka: Dva puta je snimao, krasna politička kultura

Premijer Plenković je za Viktora Šimunića, koji je snimao razgovor s Žarkom Tušekom rekao da nije "nikakav zviždač", već političar te da je za njega prvi put čuo kada je "nasamario" županijski stožer oko propusnica
Vidi originalni članak

Što se tiče Žarka Tušeka, koji je nakon serije članaka 24sata o tome kako nudi pozicije i nezakonito financiranje kampanje nezavisnom vijećniku u Oroslavju, Viktoru Šimuniću, dao ostavku na mjesto šefa ogranka stranke Krapinsko-zagorske županije, premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković je poručio da sve probleme unutar stranke rješavaju. 

- I to je odmah jučer bilo riješeno, ali Tušek ima saborski mandat - rekao je. 

Podsjetimo, Šimunić je bio na sastanku s Tušekom i gradonačelnikom Oroslavja, također HDZ-ovcem, i cijeli razgovor tajno snimio. Danima su 24sata objavljivala dijelove snimke razgovora Tušeka i Šimunića, a Plenković poručuje kako Šimunić nije nikakav zviždač, nego političar, koji je nasamario županijski stožer i SDP-ovog župana Željka Kolara mjesec dana prije Tušeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimka Žarka Tušeka 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Išao je dva puta snimati, prvo gradonačelnika Oroslavja, a onda zajednički i saborskog zastupnika i gradonačelnika, dobro pripremljen. To je krasna politička kultura, taj isto ima veliku perspektivu, siguran sam - rekao je Plenković sarkastično poručivši kako je Tušek pogriješio i kako su to riješili tako da više ne može voditi Krapinsko-zagorski ogranak stranke.

- On je bio čak nositelj liste i mi smo tamo dobili pet mandata. I on ima svoj saborski mandat, ovo što je napravio je apsolutno neprihvatljivo, bez ikakvog naloga i mandata, bez ikakvog znanja. Ne znam kako nekome može pasti na pamet da s nekim tko nasamari i SDP-ovog župan i Stožer ide sjesti na, nije ni kava jer su zatvoreni kafići. To je tako velika greška da ne znam koliku bi zgradu trebalo sagraditi da ocijenim politički kolika je greška. Zato je prestao biti čelnik županijske organizacije - rekao je.

ZAGORSKI WATERGATE Tušek dao ostavku u zagorskom HDZ-u, ali neće iz Sabora: 'Ovo je teški uteg za moju stranku'

Na opasku da je HDZ-ov Darko Puljašić dao ostavku i na saborski mandat, Plenković poručuje kako je velika razlika.

- Ono je gore - istaknuo je.

Najprije mu je sporno kod Tušeka, dodao je, što je uopće išao sjesti s tim čovjekom.

ZAGORSKI WATERGATE IDE DALJE Nove snimke opet dokazuju da HDZ-ovci ne govore istinu: 'Da, Tušek je rekel da bi mogli sesti'

- Ne ideš na sastanak tog tipa, pogotovo da nitko ne zna, da se s nikim nisi konzultirao. Ideš u duboki ofsajd, faul u napadu, to se ne radi i on plaća političku grešku. O sadržaju snimke, nije na meni da je to kvalificiram, na meni je da kažem "nisi tamo smio biti i to govoriti" - rekao je premijer naglasivši da je Tušek političku cijenu platio odmah. 

 

Idi na 24sata

Komentari 145

  • maks 1991 31.01.2021.

    ovo se pretvorilo u cirkus,kaj ste privrijedili tolke godine na vlasti,od vas smo dobili sam sirotinju i lopove,prevarante,hodate po svijetu i umjesto da tražite posla vi prosite kredite jer vam ni to više nedaju,da imate obraza sami bi odstupili i ugasili stranku da se više nikad ne ponovi,

  • Pijevac_1 31.01.2021.

    svakodnevno se razotkrivau afere hadezeovaca,a ovaj bez srama pljuje po ljudima koji razotkrivaju kriminalce.takvog premijera svijet još nije vidio.on i njegovi su bezgrešni.nikada veće sramote od premijera nismo imali.

  • Anđela 30.01.2021.

    A vaša zviždačica nije snimala. Kako ste čovika strpali u zatvor a vaš Tušek je za nagradu ostao u Predsjedništvo HDZ. Bravo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare