Obavijesti

News

Komentari 210

Tušek dao ostavku u zagorskom HDZ-u, ali neće iz Sabora: 'Ovo je teški uteg za moju stranku'

Tušek dao ostavku u zagorskom HDZ-u, ali neće iz Sabora: 'Ovo je teški uteg za moju stranku'
3

Već danima 24sata objavljuje snimke njegovog razgovora sa Šimunićem koje konstantno povrđuju da mu je Tušek nudio protuzakonitu izbornu suradnju

VIDEO

Saborski zastupnik Žarko Tušek koji je snimljen da nudi pozicije i nezakonito financiranje kampanje Viktoru Šimuniću podnio je ostavku na dužnost županijskog odbora HDZ-a.

- Ova ružna epizoda koja je dospjela u javnost je teški uteg za HDZ Krapinsko zagorske županije u trenutku prije izbora. Zbog toga nakon što sam ozbiljno promislio, nakon devet godina odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Županijskog odbora. Postoji šansa da HDZ ima veliku priliku osvojiti mjesto župana u Hrvatskom Zagorju. Ja nisam trebao biti kandidat za župana nego sam želio okupiti novu političku platformu - rekao je Tušek.

POGLEDAJTE VIDEO Tušek podnio ostavku

- Želim reći da slučaj u Oroslavju nema nikakve veze sa slučajem Sabo kako to dio medija tendenciozno prikazuje. Bez želje za protuzakonitim aktivnostima ja sam se nažalost našao na preporuku stranačkih kolega sa čovjekom koji mi je predstavljen kao mogući kandidat za župana u županiji. Našli smo se pet mjeseci prije izbora. Ja kao županijski politički čelnik i dotični kolega koji niti nije akter na političkoj sceni županije. U slučaju Sabo, gradonačelnik koji je izabran je svojim utjecajem pokušao potkupiti izabranu vijećnicu. Ako je netko u ovom slučaju Sabo, to je dotični Viktor Šimunić. Sastanak u prijateljskom okruženju je nezakonito snimao na način kakav nije viđen u političkom životu RH nikada ovdje u Hrvatskom Zagorju. Ja ću tražiti zadovoljštinu na sudu jer je taj čin bio protuzakonit i nanio veliku štetu - nastavio je Tušek.

Rekao je kako neće otići iz Sabora. Posebno je nahvalio Andreja Plenkovića a sve što se odvijalo nakon što su 24sata objavila ekskluzivne snimke razgovora u kojem je Šimuniću nudio pomoć u kampanji i javne funkcije nazvao je 'linčem i hajkom'. 

Kazao je da je Viktor Šimunić inicirao sastanak te ga nezakonito snimao. 

Zahvalio je ministrima i suradnicima koji su mu pomagali na političkom putu. “Na neki način se želim ispričati dijelu ministara”, kazao je i dodao kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i oduševljen je njihovim uspjesima.

Na pitanje je li mu Plenković rekao da podnese ostavku rekao:

- Razgovarali smo o tome što je oportuno. Realno smo razgovarali o medijskoj hajci koja se vodi prema meni kao čovjeku - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video 04:08

- Kad me Uskok pozove, odazvat ću se da objasnim situaciju - rekao je.

Uskoro opširnije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina