To je to što me zanima!

Plenković u Bruxellesu najavio odluku o ulasku RH u Schengen

Odluku o ulasku u šengen donosi Vijeće EU-a jednoglasno, a postupak zahtijeva traženje mišljenja Europskog parlamenta prije donošenja konačne odluke
Vidi originalni članak

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu u obraćanju Europskom parlamentu da će Vijeće EU-a sljedeći tjedan poslati prijedlog odluke o ulasku Hrvatske u šengenski prostor i odluka o ulasku 1. siječnja mogla bi biti donesena najesen.

“Sljedeći tjedan Vijeće EU-a poslat će formalni prijedlog o ulasku Hrvatske u šengen u Europski parlament”, rekao je Plenković u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

PODRŽALA HRVATSKU Slovenska ministrica Fajon je dala potporu za hrvatski ulazak u Schengen: 'Treba širiti EU'

Odluku o ulasku u šengen donosi Vijeće EU-a jednoglasno, a postupak zahtijeva traženje mišljenja Europskog parlamenta prije donošenja konačne odluke.

KONFERENCIJA KVAKA24 Ministar Marić: 'Spremni smo za uvođenje eura i put u Schengen'

Plenković je izrazio nadu da će Parlament brzo izglasati svoje mišljenje o tom prijedlogu te da će najesen, za vrijeme češkog predsjedanja, biti donesena konačna odluka o ulasku Hrvatske u šengen.

IZVJEŠĆE O SCHENGENU Komisija poziva da se Hrvatsku primi u Schengen s Bugarskom i Rumunjskom: 'Ispunili kriterije'

Tako bi Hrvatska od početka 2023. godine mogla postati članicom dubljih integracija unutar EU-a, to jest europodručja i šengena.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 30.06.2022.

    ajde napokon hvala Bogu, dosta mi je više plaćanja dadžbina kad idem po auto u Njemačku. Bravo za Vladu!

  • GaviotoJoto 23.06.2022.

    Ulazak RH u Schengen ... odluka i nije tako važna. Država prije svega mora biti zdrava, biti zdrava ... pravno, demokratski i gospodarski. U Bruxellesu se razgovara o statusu BiH, Albanije, Sj. Makedonije, Srbije ... a što će te države u EU, a imajući u vidu društveno političku i pravnu nesređenost. S druge strane, a zašto i ne. Rumunjska, Bugarska, Hrvatska ... i pored pravne, demokratske, socijalne i gospodarske manjkavosti uskočili su u EU.

  • Ain Stein_535 22.06.2022.

    U Brussels na stipanje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare