To je to što me zanima!

Hrvati mogu odahnuti: Čak i na Bregani će se čekati 15 minuta

GUŽVE NA GRANICAMA Postignut je dogovor između Andreja Plenkovića i Mire Cerara na trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom
Vidi originalni članak

Hrvatski i slovenski premijeri Andrej Plenković i Miro Cerar postigli su u subotu na trilateralnom sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom dogovor da se na graničnim prijelazima prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole putnika čim vrijeme čekanja dosegne 15 minuta.

- Danas smo dogovorili da će se sa sustavnih prijeći na ciljane kontrole temeljem vodiča koje je Komisija spremila, čim čekanje na granicama bude veće od 15 minuta. Što znači da sada vrlo jasno imamo potvrđeno od strane Komisije pravno utemeljeni način koji dopušta graničnoj policiji da u skladu s procjenom rizika lakše prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole, rekao je Plenković, dodajući da se s primjenom toga dogovora može praktički krenuti već sutra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Inače, danas su nesnošljive gužve na Bregani. Za prijelaz se čeka i do pet sati i to u oba smjera.

POGLEDAJTE GALERIJU

Na ostalim je graničnim prijelazima također zabilježen pojačani intenzitet prometa, a čeka se između 20 minuta i sat vremena. 

Svim vozačima koji će izvan Hrvatske putovati u smjeru Slovenije HAK preporučuje izbjegavanje većih graničnih prijelaza - Bregane, Rupe, Kaštela i Macelja. 

- Vozači neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 209

  • pinökio-wien 05.05.2017.

    Problem je upravo tih 15 minuta!!!15 minuta ne traje isto u SLO i kod nas-sve je to relativno..svaki carinik moze sam odluciti koliko je 15 minuta cekanja..

  • krao_sam_1 29.04.2017.

    Zašto se ide na ruku izdajnicima koji su napustili hrvatsku kad je najteže? Zašto je problem da malo čekaju ? Politika iseljavanja se nastavlja i sve se čini da im dobro ide. Uvedite u škole i na hrt njemački jezik pa da djeca usvoje jezik od malih nogu.

  • Zgubider 29.04.2017.

    Sad će Zlovenci prijeći sa sustavne kontrole na ciljanu, tako da će ciljano kontrolirati svakog putnika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare