Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
113 komentara

Opet kaos na Bregani: Putnici na granici čekaju i do pet sati!

I na ulazu i na izlazu iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bregana autobusi puni putnika čekaju i po nekoliko sati. Na ostalim prijelazima situacija je nešto bolja, a HAK savjetuje prelazak manjim prijelazima.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
113 komentara

Nakon što je početkom mjeseca uvedena sustavna kontrola na schengenske granice, čekanje na graničnim prijelazima, posebno onima prema Sloveniji, drastično se produljilo. Nerijetke su tako situacije u kojima autobusi puni putnika na provjeru čekaju i po četiri ili više sati, a nešto slično očekuje se i u narednih nekoliko dana s obzirom na produljeni vikend. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prisjetimo se već ranijih apsurdnih gužvi

POGLEDAJTE VIDEO

Nove gužve na Bregani: 'Čekamo od pola 6. Svi smo ludi od čekanja' Više na http://bit.ly/2oI6l8u Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Saturday, April 29, 2017

Što se autobusnog prometa tiče, na Bregani se trenutno čeka po pet sati i to u oba smjera, javlja HRT. Na ostalim je graničnim prijelazima također zabilježen pojačani intenzitet prometa, a čeka se između 20 minuta i sat vremena. 

Svim vozačima koji će izvan Hrvatske putovati u smjeru Slovenije HAK preporučuje izbjegavanje većih graničnih prijelaza - Bregane, Rupe, Kaštela i Macelja. 

- Vozači neka za prelazak granice koriste manje granične prijelaze gdje je manja gustoća prometa. Na području Istre i Gorskog kotara ističemo prijelaze:Požane, Jelovice, Brod na Kupi, Prezid i Prezid II. Na području Karlovačke i Zagrebačke županije to su prijelazi: Jurovski Brod, Pribanjci, Bregana Naselje, Harmica, javlja HRT.  

Inače, slovenski mediji u subotu znatnu pažnju posvećuju predviđenom sastanku slovenskog i hrvatskog premijera u vezi s rješevanjem pitanja gužvi na granici što ih je uzrokovala nova europska uredba posvećena većoj sigurnosti.

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je kasno sinoć za Slovensku televiziju da pitanje pojačanog nadzora graničnih prijelaza s Hrvatskom za zaštitu schengenskog prostora i povećanje sigurnosti nije bilateralno pitanje.

Hrvatska po njegovim riječima ima problem s izvođenjem kontrola jer nije dio schengenskog prostora i njen program ispunjavanja schengenskih uvjeta još nije prošao evaluaciju, za razliku kako je dodao evaluacije koju su već dobile Bugarska i Rumunjska.

Tema: Reporteri

Možda vas zanima i ovo:
Message