To je to što me zanima!

Plenković upozorio prije mjesec dana: 'Umjesto lubenica moglo je biti istovareno nešto opasno'

Prije mjesec dana Ivan Vilibor Sinčić je ispred zgrade Vlade istovario hrpu lubenica u sklopu performansa. Plenković je već tad zadužio Božinovića da napravi plan sigurnosti Markovog trga.
Vidi originalni članak

Europarlamentarac Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, prije mjesec dana je istovario hrpu lubenica ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Time je htio sve upozoriti na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika. Već tad je premijer Plenković upozorio da je pristup zgradi Vlade preslobodan i da se moglo dogoditi da netko donese nešto opasnije od lubenica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: SHOW PRED VLADOM Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovu trgu uoči sjednice

 -   Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Demokracija, da, ali što se tiče sigurnosti, ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje jer ovoga baš i nema drugdje - poručio je Plenković.

Pojasnio je kako je pozvao Božinovića da se napravi plan sigurnosti ne zbog samih ministara, nego i zbog novinara koji prate rad Vlade i stoje ispred Banskih dvora.

PROPUST ISPRED VLADE Stručnjak za sigurnost: 'U tom kombiju mogla je biti i bomba'

- Da ne bi javnost mislila da smo se mi nešto nasekirali zbog ovih eksperata poljoprivrednih novopečenih, važno je imati na umu i sigurnost novinara. Ispred Vlade su i novinari, građani, prolaznici i nije normalno da se netko zalijeće kombijem neprimjerenom brzinom pred zgradom Vlade. Ja dosta putujem i moram priznati da gdje god sam bio nisam tako nešto još vidio. U svakom slučaju treba voditi računa o sigurnosti ljudi koji prate rad Vlade - rekao je dodavši Plenković.

Za pojačano osiguranje zalaže se i zastupnica Sandra Benčić koja je za N1 izjavila da ne bi htjela da se zatvori Gornji grad ali da tim putem prolazi previše građana koji mogu biti dovedeni u opasnost ovakvim događajima.

BOŽINOVIĆ: 'Nadležne službe analizirat će situaciju i predložiti sigurnosne mjere za prostor Markova trga'

 - Kako je moguće da netko može ovako rano u danu doći na mjesto gdje su najštićenije osobe u zemlji s oružjem? Ja mislim da trebamo poduzeti dodatne mjere u pozitivnom smjeru, gore živi puno građana, puno je kretanja i ne možemo ih dovoditi u opasnost. - izjavila je Benčić.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 12.10.2020.

    Probleme budu riješili tako da krimi skupine dobiju dodatnu zaštitu od depresivnih pojedinaca . Pravo rješenje problema bi bilo pravomoćno osuđeni i razbaštinjeni svi oni koji su nam opljačkali domovinu i protjerali mladež . Dok su lica s optužnica na "odgovornim" pozicijama , možemo očekivati slične scenarije , a nema goreg nego kad krenu rastrojeni pojedinci u obračun sa korumpiranim sustavom , jer stradaju uglavnom nevini, ko ovaj jadan policajac. Uspostava vladavine prava i pravda je najbolja terapija za mentalno stanje nacije.

  • 12.10.2020.

    Da, recimo imovinske kartice ministara i direktora državnih firmi, ureda, agencija....

  • Rarog 12.10.2020.

    Plen ki Mun i zločinačka organizacija se malo prepala vlastitog naroda .Baš čudno nakon 20 godina pljačke i protijerivanja mladih ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare