News

Komentari 51

Plenković upozorio prije mjesec dana: 'Umjesto lubenica moglo je biti istovareno nešto opasno'

Plenković upozorio prije mjesec dana: 'Umjesto lubenica moglo je biti istovareno nešto opasno'

Prije mjesec dana Ivan Vilibor Sinčić je ispred zgrade Vlade istovario hrpu lubenica u sklopu performansa. Plenković je već tad zadužio Božinovića da napravi plan sigurnosti Markovog trga.

Europarlamentarac Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, prije mjesec dana je istovario hrpu lubenica ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Time je htio sve upozoriti na neravnopravan položaj hrvatskih i ostalih europskih poljoprivrednika. Već tad je premijer Plenković upozorio da je pristup zgradi Vlade preslobodan i da se moglo dogoditi da netko donese nešto opasnije od lubenica.

 -   Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred Vlade jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Demokracija, da, ali što se tiče sigurnosti, ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje jer ovoga baš i nema drugdje - poručio je Plenković.

Pojasnio je kako je pozvao Božinovića da se napravi plan sigurnosti ne zbog samih ministara, nego i zbog novinara koji prate rad Vlade i stoje ispred Banskih dvora.

- Da ne bi javnost mislila da smo se mi nešto nasekirali zbog ovih eksperata poljoprivrednih novopečenih, važno je imati na umu i sigurnost novinara. Ispred Vlade su i novinari, građani, prolaznici i nije normalno da se netko zalijeće kombijem neprimjerenom brzinom pred zgradom Vlade. Ja dosta putujem i moram priznati da gdje god sam bio nisam tako nešto još vidio. U svakom slučaju treba voditi računa o sigurnosti ljudi koji prate rad Vlade - rekao je dodavši Plenković.

Za pojačano osiguranje zalaže se i zastupnica Sandra Benčić koja je za N1 izjavila da ne bi htjela da se zatvori Gornji grad ali da tim putem prolazi previše građana koji mogu biti dovedeni u opasnost ovakvim događajima.

 - Kako je moguće da netko može ovako rano u danu doći na mjesto gdje su najštićenije osobe u zemlji s oružjem? Ja mislim da trebamo poduzeti dodatne mjere u pozitivnom smjeru, gore živi puno građana, puno je kretanja i ne možemo ih dovoditi u opasnost. - izjavila je Benčić.

Najčitaniji članci