Obavijesti

News

Komentari 89

Stručnjak za sigurnost: 'U tom kombiju mogla je biti i bomba'

Stručnjak za sigurnost: 'U tom kombiju mogla je biti i bomba'
1

Sigurnosni stručnjak smatra da od policijskih kontrola ne smiju biti izuzeti ni političari. Stava je kako je krajnje vrijeme da se poduzmu odgovarajuće mjere te da se ograničiti mogućnost dolazaka vozilima na Gornji grad...

VIDEO

Nakon što je ekipa iz Živog zida predvođena eurozastupnikom Ivanom Viliborom Sinčićem dojurila je kombijem na Markov trg, zaustavila se pred ulazom u Vladu i istovarili hrpu lubenica, otvorilo se pitanje sigurnosti na mjestu gdje je smještena zgrada Vlade, Sabora, ali i Ustavnog suda.

POGLEDAJTE VIDEO: Performans na Markovu trgu

Pokretanje videa...

lubenice 01:09

Sigurnosni stručnjak Marinko Ogorec smatra kako je krajnje vrijeme da se poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se ograničila mogućnost dolazaka vozilima na Gornji grad.

- Ovakvo što je nedopustivo. Prvenstveno je potrebno pojačati policijske kontrole. Od toga ne trebaju biti izuzeti ni političari. Umjesto lubenica u kombiju mogla biti bomba ili nešto slično - navodi Ogorec.

Sinčić istovario hrpu lubenica na Markovu trgu uoči sjednice
Sinčić istovario  hrpu lubenica na Markovu trgu uoči sjednice

Napominje kako su na Markovom trgu smještene institucije koje čine suštinu funkcioniranja države i moraju se posebno štititi kako bi se izbjeglo da netko u budućnosti dođe i ugrozi sigurnost svih.

- Moramo naučiti da postoje odgovarajuće sigurnosne mjere kojih se svi moramo pridržavati. Hrvatska, budući da je vrlo sigurna zemlja, na neki način propušta ono što se u drugim zemljama ne može ni zamisliti - zaključio je Ogorec.

Plenković zadužio Božinovića da osigura Markov trg: Kombi se zaletio neprimjerenom brzinom
Plenković zadužio Božinovića da osigura Markov trg: Kombi se zaletio neprimjerenom brzinom

Nakon performansa eurozastupnika premijer Andrej Plenković uočio je sigurnosni propust na Markovom trgu te je pozvao ministra unutarnjih poslova da napravi plan sigurnosti pred Banskim dvorima, ne samo zbog ministara nego i novinara koji prate rad Vlade, ali i građana koji tuda prolaze. 

- Nije normalno da se netko zalijeće kombijem neprimjerenom brzinom pred zgradom Vlade. Dosta putujem i moram priznati da gdje god sam bio nisam tako nešto još vidio - rekao je Plenković. 

Milina: Nije bilo sigurnosne ugroze

- Ovo je javni prostor u kojem je moguće kretanje ljudima, turistima, vozilima. Ovaj danas slučaj radi se o vozilu koje je kršilo prometne propise. Ovdje nema fizičkih barijera i uz kršenje propisa je moguće da se dođe do štićenog prostora. Mi imamo sigurnosne planove, tako da nije bilo u ovom slučaju sigurnosne ugroze - rekao je ravnatelj policije Nikola Milina za Dnevnik Nove TV.

- PU zagrebačka je odmah preuzela slučaj. Koliko sam vidio u izvješću, radilo se o nekoliko prometnih prekršaja nepoštivanja prometnog znaka i upozorenja policijskog službenika da se ne može na tom mjestu ostaviti vozilo. Tako da će biti poduzeti prekršajni nalozi - kaže i dodaje da će se cijela situacija još analizirati.

- Ovdje se radi o tome da će biti potrebno, ako se želi potpunu sigurnost, fizički prevenirati dolazak vozila koja za to nemaju dozvolu. To zahtijeva određene fizičke barijere. Policija će detaljno analizirati i predložiti rješenja u suradnji s institucijama. To onda znači da tu neće biti slobode kretanja kao što danas imamo. Sigurnost je definitivno prioritet - kaže Milina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...