To je to što me zanima!

Poginuli ukrajinski ministar bio je 'ključ' u borbi protiv invazije: 'Bio je blizak Zelenskom...'

Denisa ćemo uvijek pamtiti kao vrlo bistru, nasmijanu, prijateljsku, patriotski nastrojenu osobu i državnog službenika Ukrajine, rekla je Maria Mezenceva, prijateljica poginulog ministra i parlamentarna zastupnica
Vidi originalni članak

Denis Monastirski, 42-godišnji ukrajinski ministar unutarnjih poslova koji je među 14 poginulih u padu helikoptera na vrtić, bio je najviši ukrajinski dužnosnik koji je poginuo od početka rata.

Iako je u parlamentu prije ruske invazije proveo tek pola godine, kolege kažu kako je Monastirski bio ključan adut u izvještavanju ukrajinske javnosti o gubicima ruskih raketiranja, kao i skretanju međunarodne pozornosti na katastrofu koja je pogodila njegovu zemlju, piše BBC.

Ključan u odgovoru na rusku invaziju

Rođen je u gradu Hmeljnickom na zapadu zemlje 1980., a u politiku je ušao 2014. godine prije čega je gradio pravnu karijeru. Bio je dio tima koji je stajao iza uspješne kandidature Zelenskog na predsjedničkim izborima 2019. godine.

Kao član predsjedničke stranke Sluga naroda iste je godine izabran u Sabor i vrlo brzo preuzeo istaknutu ulogu predsjednika saborskog Odbora za poslove provedbe zakona.

REFORME NA BOJIŠTU Rusi u veljači idu na 'konačan udar'? Gerasimov bi trebao imati 1,5 milijuna vojnika

Na ministarsku poziciju došao je nakon iznenadne i neočekivane ostavke prethodnog ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova, političkog teškaša koji je tu dužnost obnašao u četiri različite administracije.

Kružile su glasine da se Zelenski spremao otpustiti Avakova, za kojeg se smatralo da stoji na putu predsjednikovim pokušajima da se uhvati u koštac s korupcijom, što se tada tumačilo učvršćivanja predsjednikove vlasti.

Bio blizak Zelenskom

Maria Mezenceva, prijateljica poginulog ministra i parlamentarna zastupnica, poručila je da je današnji događaj 'tragedija za sve' jer je ministarstvo unutarnjih poslova imalo ključnu ulogu u ukrajinskom odgovoru na invaziju.

LAVROV HVALI MILANOVIĆA Kekin o Lavrovu i Milanoviću: Kad te hvali visoki dužnosnik agresora, trebaš se zabrinuti

 - Bio je dostupan 24 sata dnevno svojim kolegama, prijateljima i obitelji. Bio je vrlo blizak predsjedniku Zelenskom od prvog dana njegove predsjedničke kampanje. Uvijek ćemo ga pamtiti kao vrlo bistru, nasmijanu, prijateljsku, patriotski nastrojenu osobu i državnog službenika Ukrajine - rekla je Mezenceva.

U istoj helikopterskoj nesreći poginuo je i njegov zamjenik Jevgenij Enin, bivši obavještajni časnik i vrhunski odvjetnik koji je na toj dužnosti bio od rujna 2021.

STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • titin pionir 19.01.2023.

    Ovaj Kokainski ima oči ko žaba

  • Cuje 18.01.2023.

    Spava li Putler mirno? Nadam se da ne.

  • max2017 18.01.2023.

    jedan od motora, ode..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare