To je to što me zanima!

Pokopali žrtve Branka Kolopera

Uplakane obitelji bile su u srijedu na šibenskom groblju Kvanj. Prvo su pokopali Tedija Slamića, a potom supružnike Danek - Radojku i Marija. Još u utorak u Grebaštici ispratili su Tonija Šparadu
Vidi originalni članak

Četiri žrtve Branka Kolopera, šibenskog pekara koji je ubio stečajnu upraviteljicu, njezina supruga, Tonija Šparadu u hali i poduzetnika Tedija Slamića u Vodicama pokopani su u utorak i srijedu.

Pogledajte video: Ispovijest majke ubijenog Tedija Slamića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uplakane obitelji jučer su bile na šibenskom groblju Kvanj. Prvo su pokopali Tedija Slamića u 13 sati, a potom supružnike Danek - Radojku i Marija. Dan ranije, u utorak, u Grebaštici na posljednje počivalište ispraćen je Toni Šparada, a obitelj četverostrukog ubojice Branka Kolopera odlučila je ne objaviti osmrtnicu, odnosno mjesto i vrijeme ukopa čovjeka koji je prošle subote zavio tri obitelji u crno, a potom i sebi oduzeo život kalašnjikovom kineske proizvodnje.

PONUDILI MU PRODAJU Koloper odbio opcije vraćanja dugova: 'Ne dolazite u obzir, što ću ostaviti svojim sinovima?!'

Što je točno nagnalo Kolopera na sumanuti pohod u subotu ujutro i dalje je veliko pitanje. Istraga će pokazati je li bilo kakvih nepravilnosti u provođenju stečaje Koloperove tvrtke Matkol, za što je bila nadležna stečajna upraviteljica Radojka Danek.

Otvoreno je i pitanje gdje je i od koga Koloper nabavio pušku kalibra 7,62 milimetra iz koje je ispalio 16 metaka u hali na Ražinama, gdje je usmrtio supružnike Danek, a potom rafal od 21 metka u Mercedes Tedija Slamića.

I prije otvaranja stečaja, u šibenskoj poslovnici OTP banke pokušali su Koloperu sugerirati da prodajom nekih poslovnih prostora podmiri dugovanja i nastavi s poslovanjem. Naime, uvidjeli su da mu prihodi padaju, zbog čega ne može podmirivati dospjele obveze, a podigao je i velike kredite za gradnju hale i kupnju pekarske opreme, piše Jutarnji.

NASILNA PROŠLOST UBOJICE Nadzorne kamere snimile kako ide u krvavi pohod: 37 metaka za žrtve Branka Kolopera

Ali Koloper je to odbijao riječima: “Ne dolazi u obzir! Što ću ostaviti sinovima?”.

Doznaje se kako je Matkol upao u probleme kad su veliki prodajni lanci počeli prodavati svoje pekarske proizvode i kolače.

“Jedan od radnika koji je radio kod njega i dobio otkaz ispričao je kako mu Koloper mjesecima nije isplaćivao plaću, ali je istodobno sponzorirao manifestacije”, rekao je mladić koji se bavi istim poslom.

- On to nikako nije mogao shvatiti. Kad je tvrtka otišla u stečaj, nije mogao shvatiti da više nema nikakve ovlasti upravljanja - dodao je sugovornik upoznat s poslovanjem Branka Kolopera.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • vrabac_kamenoklesar 05.02.2021.

    neće priznat grijeh ni da dereš kožu sa njih....cjeli šibenik i cijela hrvatska zna istinu a oni banda lihvarska sebe prikrivaju i dalje.....kako že 200 stečaja imati jedna osoba? i zarađivati miljone eura bez da spasi niti jednu tvrtku?

  • vrabac_kamenoklesar 05.02.2021.

    Navik on živi ki zgine pošteno!

  • jozicalen9 04.02.2021.

    a zar Brnko Koloper nij žrtva hdz mafije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare