To je to što me zanima!

'Policajci u Klani nisu pretukli muškarca, svi su pali na pod'

Policija je u priopćenju pojasnila da je nad 35-godišnjim muškarcem 'upotrijebila sredstva prisile' jer je 'narušavao javni red i mir i pružao aktivni fizički otpor', iako ih nije pokušavao udariti. Svi su pali na pod
Vidi originalni članak

Primorsko-goranska policija objavila je rezultate nadzora nad policajcima koji su u Klani blizu Rijeke tijekom lokalne fešte prije tjedan dana privodili muškarca (35) koji je tada ozlijeđen. Kažu da 'nisu potvrđeni navodi o premlaćivanju'.

Policija je u priopćenju pojasnila da je nad 35-godišnjim muškarcem 'upotrijebila sredstva prisile' jer je 'narušavao javni red i mir i pružao aktivni fizički otpor', iako ih nije pokušavao udariti, pa su svi skupa pali na pod, on licem prema dolje.

ZBOG PARKIRANJA? Policajci kraj Rijeke premlatili čovjeka pred ženom i djetetom

- 35-godišnjak pružao aktivni fizički otpor uslijed čega je, zajedno s policijskim službenicima, pao na pod licem prema dolje, ali i nastavio pružati aktivan otpor. Radi svladavanja daljnjeg otpora, eventualnog samoozljeđivanja ili ozljeđivanja drugih osoba nad njim su uporabljena sredstva za vezivanje (lisice) te je 35-godišnjak samostalno ušao u specijalno policijsko vozilo radi privođenja na kriminalističko istraživanje - piše u priopćenju.

STANJE MU JE BOLJE Policija: 'Privedeni muškarac je pružao otpor, postoje očevici'

Dodaju kako su policajci tijekom vožnje prema postaji primijetili da mu je loše pa su pozvali Hitnu koja ga je prevezla u bolnicu. 

Cijeli slučaj interno je istražio stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra te je utvrdio da su policajci 'zakonito primijenili policijske ovlasti'.

Istaknuli su da su pri padu i policajci zaradili oguljotine.

Obitelj ozlijeđenog ima pak potpuno drugačiju priču. Supruga i njezin brat tvrde da su ga tukli dok nije izgubio svijest.

"Glavom su mu udarali o tlo"

- Stavili su mu ruke na leđa, stavili lisice i bacili na pod. Glavom su mu udarali o tlo, počeli tući i gušiti, nisam sigurna koliko ih je čučalo oko njega, a koliko njih stajalo, no odmah se pojavila interventna policija, napravili su polukrug da se nitko ne može približiti. Gledaju djeca, sin histerično plače, počeli su se okupljati ljudi. Uspjela sam odvući sina do prijateljice, do klupe gdje smo samo nekoliko trenutaka prije svi zajedno sjedili, a sve kako ne bi gledao sukob - ispričala je potresena žena. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • stiven 01.09.2018.

    Izgleda da se nije ništa promjenilo naspram one milicije,i oni su kao i ovi uvjek radili u okvirima svoje ovlasti

  • UNPROFOR 30.08.2018.

    Odkada Policija istražuje samu sebe ? Gdje je izvještaj Unutrašnje kontrole MUP- a Zagreb ?

  • adika 30.08.2018.

    Žalosno je kada te policija laže i vara , a još žalosnije kada svoju nemar, nestručnost ,nebrigu i bahatost pripisuju drugome.Izgleda da ono što piše na njihovim vozilima kao " Povjerenje " ne važi .neznam samo zašto da im vjerujem, jer građanina koji nije nikada pogriješio ili nešto napravio pa mu se to dogodi jedanput slučajno , hapse ,privode kao lopove i ubojice , tuku gore nego ona milicija , polome ih , a onda izmišljaju kojekakove laži i obmane.A one koji imaju po 50 i više prijava , za koje znaju da su skloni tuči , pljački , napadima ne usude se ni zaustaviti dok nekoga ne ubiju, a ona se svi čudom čude.To je praksa pokazala u Hrvatskoj.Mislim da je puno komplesaša zaposleno u policiji, jer kad vidim policajca od 52 kg ili policajku, pa još istetovirani, ili nabildan i čim počne razgovor svi su lopovi i kriminalci samo on nije, samo on pošten i nitko više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare