To je to što me zanima!

Policijski sat u Odesi: 'Prijeti nam napad, znamo i kad točno'

U nedjelju je Odesa, prvi put u zadnja gotovo dva tjedna, bila na meti niza ruskih napada. Općinsko vijeće tog velikog lučkog grada izvijestilo je pak u četvrtak o raketiranju infrastrukture
Vidi originalni članak

Policijski sat bit će na snazi u Odesi, velikoj ukrajinskoj luci na Crnome moru, zbog "prijetnje" raketnih udara, priopćile su mjesne vlasti.

Nakon raketiranja željezničke stanice u Kramatorsku, na istoku Ukrajine, u kojemu je poginulo najmanje 50 ljudi, "Odesi prijeti raketni napad 10. travnja 2022. Zato smo uveli policijski sat u Odesi i u okolici od 21 sat 9. travnja do 6 sati 11. travnja 2022.", priopćila je u petak područna vojna uprava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U četvrtak navečer novinar AFP-a u tom gradu čuo je eksplozije, ali nije mogao reći što ih je prouzročilo.

U petak je rusko ministarstvo obrane priopćilo da je u raketnom napadu uništen "centar za prihvat i za obuku stranih plaćenika u Krasnosilki, sjeveroistočno od Odese".

SVJEDOČANSTVA IZ BUČE I IRPINJA Sjedim u podrumu i molim se: Sve uzmite, al budit ću se sretna svako jutro ako ovo preživimo...

"Noćas je neprijatelj udario na (...) selo Krasnosilku, nažalost ima mrtvih i ranjenih", rekao je petak predvečer na Telegramu načelnik vojne uprave odeske oblasti Maksim Marčenko.

Općinsko vijeće tog velikog lučkog grada izvijestilo je pak dan ranije o raketiranju infrastrukture.

U nedjelju je Odesa, prvi put u zadnja gotovo dva tjedna, bila na meti niza ruskih napada.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • HDkockoglaviZ 09.04.2022.

    Ma.. vec mjesec dana najavljuju napad na Odessu, sad ce svaki tren budu krenuli.

  • jozicalen9 09.04.2022.

    E dragi Ukrajinci sad će i Odesa biti razorena, pa jeli ta vaša trdoglavost vrijedna tolikog razaranja i žrtava a nikad nećete u Nato pa vi slušajte ameriku i Ursulu, i brzo će vas nestati.

  • PeroBabicZg 08.04.2022.

    Sada je svima jasno da Ukrajinski Rusi javljaju za mete ruske vojske i da isti prokazuju Ukrajince, na isti način kao i hrvatski Srbi u domovinskom ratu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare