To je to što me zanima!

Povjerenstvo odlučilo: Profesor s Veterinarskog fakulteta kriv je za napastovanje studentica

Prijavljenog profesora bivše studentice optužuju za diskriminaciju na temelju spolne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zlouporabu položaja
Vidi originalni članak

Povjerenstvo je odlučilo da je profesor počinio tešku povredu radne dužnosti i ujedno narušio ugled Fakulteta. S obzirom na to da se mora ispoštovati daljnja procedura, odluka Povjerenstva za stegovnu odgovornost zaposlenika još uvijek nije punovaljana, rekao je dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. sc. Nenad Turk.

Navodi kako se odluka šalje na daljnje postupanje Etičkom povjerenstvu Veterinarskoga fakulteta radi davanja mišljenja, a u skladu s 29. i 30. člankom Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu.

'NISAM TRAŽILA' Fakulteti osnivaju povjerenstva, prijave stižu i dalje: 14 je novih

Podsjetimo, devet bivših studentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu podnijelo je prijavu protiv profesora s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju. Prijava je podnesena dekanu, predstojniku Klinike te predsjednici Povjerenstva za stegovnu odgovornost djelatnika, a u ime studentica prijavu je podnio Tomislav Gomerčić, profesor sa Zavoda za veterinarsku biologiju.

Prijavljenog profesora bivše studentice optužuju za diskriminaciju na temelju spolne pripadnosti, seksualno uznemiravanje, mobing, nepoštovanje dostojanstva studenata, zlouporabu položaja te rad u pripitom ili pijanom stanju.

SKANDAL NA FILOZOFSKOM Boras lupeta o prijavama za zlostavljanje, tvrdi da mu sve smještaju dekanica i novinarka

U svojim izjavama detaljno opisuju kako je izgledalo zlostavljanje od strane profesora. Navode da su primale neželjene seksualne primjedbe i pozive uz fizički dodir, spominju emocionalno uznemiravanje, neprikladnu pažnju i neprimjereni govor tijela poput buljenja i ulaženja u privatni prostor te davanje raznih uznemirujućih znakova.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 14.05.2021.

    Profesore, što će biti ako progovore kravice i koze???

  • Daky97 14.05.2021.

    Oprostite, ne razumijem ako ga je nekakvo fakultetsko tijelo proglasilo krivim zašto ne odvedu slučaj na sud i da ga sud kazni zatvorskom kaznom ako je stvarno kriv. Ova odluka fakulteta praktički ne dovodi do ničega osim otkaza i to je to, nema mi baš smisla da netko ne prijavi zlostavljača policiji, a obrati se fakultetu koji nema nikakve ovlasti ali ok.

  • q12122r 14.05.2021.

    Nek covik pipa kad ne moze doma

Komentiraj...
Vidi sve komentare