To je to što me zanima!

Pravosudni policajci: Bili smo na odjelu u kojem se pojavio virus, testirali su sve - osim nas

Covid 19 pojavio se na odjelu kardiologije gdje su pravosudni policajci čuvali istražnog zatvorenika. U stožeru kažu da ih nisu testirali jer nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom
Vidi originalni članak

U proteklom periodu unazad 15 dana u KBC Osijek imali smo jednog istražnog zatvorenika na odjelu intenzivne kardiologije, kojeg smo čuvali od 0-24h uz smjene službenika svaka 4 sata. U petak 17. srpnja u jutarnjim satima saznalo se da je na odjel kardiologije "ušao" Covid 19, rekao nam je Igor Raštegorac, povjerenik Sindikata pravosudne policije zatvora u Osijeku i dopredsjednik istoga.

Raštegorac je ogorčen jer su svi djelatnici na odjelu testirani, doktori, medicinsko osoblje i pacijenti, čak i istražni zatvorenik, kojega su čuvali.

- I bez obzira što je pravosudna policija bila nazočna cijelo vrijeme tamo, svih tih 15 dana, nas nitko nije testirao. Jednostavno nas se ignorira.I mi imamo u obiteljima starije i nemoćne, ionako radimo u otežanim uvjetima, a zahvaljujući prvenstveno pravosudnim policajcima nismo imali slučaj da je korona ušla u zatvor. Nekome je u interesu da se ne testiramo, jer ako netko bude pozitivan, morat ćemo u izolaciju, a ionako nas je malo - smatra Raštegorac, koji kaže da zbog nedostatka kadrova su prisiljeni raditi i druge poslove koji nisu u njihovu opisu poslova.

SAMO U KRUGU OBITELJI Uveli strože mjere za svadbe u Vukovarskoj, Capak objasnio: 'Braća, sestre, kumovi i to je to'

U osječkom stožeru kažu da su testirani svi oni za koje se smatralo da su došli u kontakt sa zaraženom osobom.

- Ako policajci nisu testirani, znači da nisu bili u takvom kontaktu. Osim toga, svi koji su tog dana testirani na tom odjelu dobili su negativne rezultate - kazali su na osječkom stožeru.

U Ministarstvu pravosuđa kažu da su po saznanju za pojavu bolesti COVID-19 na Odjelu kardiologije KBC Osijek službenici Zatvora u Osijeku odmah kontaktirali nadležnog epidemiologa radi dobivanja stručnog mišljenja vezano uz eventualnu potrebu provođenja testiranja službenika pravosudne policije.

ISPOVIJEST IZ SRBIJE 'Dođu s blagim simptomima, za pola sata završe na respiratoru'

- Prema procjeni nadležnog epidemiologa nije bilo osnova za provođenje testiranja niti mjeru samoizolacije službenika pravosudne policije. Istražni zatvorenik je testiran i njegov je nalaz negativan - odgovorili su na naš upit iz Ministarstva pravosuđa.

Kažu i kako je među službenicima pravosudne policije u Zatvoru u Osijeku jedan službenik koji prebiva u Đakovu bio pozitivan na COVID-19, a zaražen je izvan Zatvora.

- Prvi test mu je bio negativan, drugi pozitivan, a treći negativan te se taj službenik sutra, prema preporuci epidemiologa, vraća na radno mjesto. Napominjemo kako navedeni službenik nije pokazivao nikakve simptome bolesti COVID-19 za vrijeme boravka u izolaciji - dodaju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 21.07.2020.

    Ja sam na poslu u kontaktu s ljudima iz gotovo cijele EU, imali smo period kad smo bili njonjavi, pa smo krenuli pričati o testiranju. Šef je napomenuo da bi bilo pametnije da se ne testiramo, jer ako odemo svi u izolaciju, tko će raditi? Vjerujem da je dosta radnog naroda imala slične situacije. Od visokog troška, mogućeg manja radne snage pa nadalje. Ali to je naša RH, profit prije sigurnosti.

  • 21.07.2020.

    naša sigurnost i povjerenje je otporna na korona virus. kakve su ovo nebuloze.naš stožer je svjestan te činjenice te stoga nema potrebe da se spomenute osobe uopće testiraju

  • Drug_Bartol 21.07.2020.

    Eto kako se stozer isplati i kakve odluke donose!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare