Obavijesti

News

Komentari 4

Pravosudni policajci: Bili smo na odjelu u kojem se pojavio virus, testirali su sve - osim nas

Pravosudni policajci: Bili smo na odjelu u kojem se pojavio virus, testirali su sve - osim nas

Covid 19 pojavio se na odjelu kardiologije gdje su pravosudni policajci čuvali istražnog zatvorenika. U stožeru kažu da ih nisu testirali jer nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom

VIDEO

U proteklom periodu unazad 15 dana u KBC Osijek imali smo jednog istražnog zatvorenika na odjelu intenzivne kardiologije, kojeg smo čuvali od 0-24h uz smjene službenika svaka 4 sata. U petak 17. srpnja u jutarnjim satima saznalo se da je na odjel kardiologije "ušao" Covid 19, rekao nam je Igor Raštegorac, povjerenik Sindikata pravosudne policije zatvora u Osijeku i dopredsjednik istoga.

Raštegorac je ogorčen jer su svi djelatnici na odjelu testirani, doktori, medicinsko osoblje i pacijenti, čak i istražni zatvorenik, kojega su čuvali.

- I bez obzira što je pravosudna policija bila nazočna cijelo vrijeme tamo, svih tih 15 dana, nas nitko nije testirao. Jednostavno nas se ignorira.I mi imamo u obiteljima starije i nemoćne, ionako radimo u otežanim uvjetima, a zahvaljujući prvenstveno pravosudnim policajcima nismo imali slučaj da je korona ušla u zatvor. Nekome je u interesu da se ne testiramo, jer ako netko bude pozitivan, morat ćemo u izolaciju, a ionako nas je malo - smatra Raštegorac, koji kaže da zbog nedostatka kadrova su prisiljeni raditi i druge poslove koji nisu u njihovu opisu poslova.

Uveli strože mjere za svadbe u Vukovarskoj, Capak objasnio: 'Braća, sestre, kumovi i to je to'
Uveli strože mjere za svadbe u Vukovarskoj, Capak objasnio: 'Braća, sestre, kumovi i to je to'

U osječkom stožeru kažu da su testirani svi oni za koje se smatralo da su došli u kontakt sa zaraženom osobom.

- Ako policajci nisu testirani, znači da nisu bili u takvom kontaktu. Osim toga, svi koji su tog dana testirani na tom odjelu dobili su negativne rezultate - kazali su na osječkom stožeru.

U Ministarstvu pravosuđa kažu da su po saznanju za pojavu bolesti COVID-19 na Odjelu kardiologije KBC Osijek službenici Zatvora u Osijeku odmah kontaktirali nadležnog epidemiologa radi dobivanja stručnog mišljenja vezano uz eventualnu potrebu provođenja testiranja službenika pravosudne policije.

'Dođu s blagim simptomima, za pola sata završe na respiratoru'

- Prema procjeni nadležnog epidemiologa nije bilo osnova za provođenje testiranja niti mjeru samoizolacije službenika pravosudne policije. Istražni zatvorenik je testiran i njegov je nalaz negativan - odgovorili su na naš upit iz Ministarstva pravosuđa.

Kažu i kako je među službenicima pravosudne policije u Zatvoru u Osijeku jedan službenik koji prebiva u Đakovu bio pozitivan na COVID-19, a zaražen je izvan Zatvora.

- Prvi test mu je bio negativan, drugi pozitivan, a treći negativan te se taj službenik sutra, prema preporuci epidemiologa, vraća na radno mjesto. Napominjemo kako navedeni službenik nije pokazivao nikakve simptome bolesti COVID-19 za vrijeme boravka u izolaciji - dodaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.