To je to što me zanima!

Treća runda pregovora završila: 'Došlo je do pozitivnog pomaka'

Nema dogovora oko prekida vatre ni primirja ni nakon trećeg kruga pregovora ukrajinske i ruske delegacije u Bjelorusiji. Glavna točka bili su humanitarni koridori, a tu je došlo do napretka
Vidi originalni članak

Ukrajinski pregovarač Mihailo Podoljak objavio je u ponedjeljak navečer završetak trećeg kruga pregovora s ruskim izaslanstvom kazavši da je ostvaren "manji napredak" prema uspostavi humanitarnih koridora, ali nema znatnog poboljšanja stanja.

Treći krug pregovora počeo je u Belovejskajoj Pušči, nacionalnom parku na granici Bjelorusije i Poljske, napisala je agencija Belta na svojem Telegram računu.

Nakon drugih pregovora u četvrtak postignut je dogovor samo o stvaranju humanitarnih koridora za civile u područjima teških borbi. Ukrajina i Rusija međusobno se optužuju da druga strana onemogućava evakuaciju civila.  

Ranije u ponedjeljak Moskva je poručila da će humanitarni koridori ići prema Bjelorusiji ili Rusiji, što je Ukrajina ocijenila "potpuno nemoralnim" jer bi Ukrajinci trebali moći napustiti svoje domove preko ukrajinskog teritorija.

SVI KOJI SU UVELI SANKCIJE RUSIMA Vladimiru Putinu na stol stigao popis neprijateljskih zemalja. Hrvatska je među njima...

Šef ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog poručio je uoči pregovora pratiteljima da ne obraćaju pažnju na budalaste Ruse, misleći na ljude koje Moskva navodno želi postaviti na čelo Ukrajine. Prije svih, bivšeg predsjednika, proruski orijentiranog Viktora Janukoviča, koji je baš u ponedjeljak, slučajno ili ne, iz Moskve sletio u Minsk.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je kako će Rusija odmah zaustaviti "specijalnu operaciju", kako invaziju zovu u Moskvi, ako Ukrajina pristane na četiri uvjeta: prestanak vojnog djelovanja, promjenu ustava koja bi osigurala neutralnost države, priznanje anektiranog Krima kao dijela Rusije i priznanje proruskih separatističkih regija Donjecka i Luhanska kao nezavisnih država.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 258

  • MarkoMarkic17 08.03.2022.

    I mali pomak na bolje je dobar, samo neka se amerika makne što dalje od Ukrajine i sve će brzo završiti. Neka sad Ukrajinci vide što im je dao NATO, u koji hoće na silu ući.

  • NenadZG 08.03.2022.

    Sječate li se pregovora za vrijeme Domovinskog rata? Imamo li vremena 5 godina rata da se uništi Rusija ekonomski i da li je svijet spreman na 50% devalvacija svojih valuta?

  • Segregacija 07.03.2022.

    Jesu li u ovom krugu pregovora Ukrainci ubili još nekoga svog člana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare