To je to što me zanima!

'Prekid dopreme plina Poljskoj i Bugarskoj odgovor je na neprijateljske čine protiv Rusije'

Prekid dopreme ruskog plina Bugarskoj i Poljskoj zbog toga što nisu platile u rubljima kao što se zahtijevalo, posljedica je nezapamćenih neprijateljskih čina protiv Rusije, istaknuo je u srijedu Kremlj
Vidi originalni članak

"Postavljeni uvjeti dio su novog načina plaćanja razrađenog nakon nezapamćenih neprijateljskih čina na gospodarskom i na financijskom polju" nakon ruske ofenzive u Ukrajini, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

BLOOMBERG TVRDI: Skupina europskih kompanija otvorila račune u Gazprombanci

Rekao je da je Rusija morala razraditi novi model plaćanja nakon "krađe velikog dijela" ruskih rezerva, smjerajući na zamrzavanje ruskih deviznih rezerva u inozemstvu.

ČEKAJU STAV EUROPE Plinarsko društvo: Dobili smo prijedlog za plaćanje u rubljima, isporuke su i dalje redovne

"Ovo nije ucjena", dodao je Peskov, reagirajući na optužbe predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen u tom smislu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je prošlog mjeseca da će Rusija prihvatiti plaćanje isporučenog plina isključivo u rubljima, kao odgovor na sankcije uvedene kako bi se kaznila vojna kampanja Kremlja u Ukrajini.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 28.04.2022.

    Sankcije protiv Njemačke nakon Prvog svjetskog rata dovele su Hitlera na Vlast. Čini se da mnogi ništa nisu naučili iz povijesti. Umjesto da se situacija smiruje, konstantno se provocira Rusiju, a onda se čudom čudi kako Rusija reagira. Svijet je lud i dalje.

  • 27.04.2022.

    Još jedan totalno kontraproduktivan Putinov potez. Lik ide iz grešeke u grešku. Samo si ubrzava stvaranje neprijatelja. Zapravo, on je ionako prešao granicu s koje nema povratka, tako da... treba to riješiti dok ne bude eventualno prekasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare