To je to što me zanima!

Pripuz i ostali privedeni na ispitivanje u Splitu. Jedan pušten da se brani sa slobode

Ovo uhićenje označava ključni preokret u borbi protiv nelegalne gradnje, a nadležne institucije obećavaju odlučno suprotstavljanje takvim prijestupima
Vidi originalni članak

legalna gradnja na otoku Murteru, koja je dugo izmicala kontroli Državnog inspektorata, sada je postala predmetom ozbiljne istrage USKOK-a i Državnog odvjetništva. Velika akcija PNUSKOK-a i USKOK-a, koja je započela jutros, rezultirala je nizom uhićenja kako u Dalmaciji, tako i u Zagrebu.

Slučaj se odnosi na bespravnu gradnju kampa na otoku Murteru, gdje je Zoran Pripuz mjesecima uporno gradio tik uz obalu i u zoni u kojoj gradnja nije dozvoljena. Unatoč zabrani inspekcije i izrečenoj kazni, Pripuz nije obustavio radove. Izvor problema leži u tome što je graditelj imao dozvole, a ključna figura u izdavanju tih dozvola bila je sada već bivša službenica županije.

BESPRAVNA GRADNJA Državni inspektorat za 24sata objasnio što su sve otkrili u kampovima uhićenih vlasnika

Zoran Pripuz i ostali ispitani u splitskom USKOK-u te da je jedan od uhićenih pušten da se brani sa slobode. Riječ je o šibenskom poduzetniku Borisu Kulušiću, koji je prvi ispitan i pušten na slobodu.  Također, iz Zagreba je u splitski USKOK dovedena i Neda Livljanić, bivša županijska službenica za gospodarstvo, za koju se tvrdi da je izdala ilegalne dozvole, piše HRT.

DETALJI UHIĆENJA PRIPUZA I EKIPE Zovi Nedu za lažni kamp na Murteru: ‘Ajmo biti realni, tko od nas nije bespravni graditelj?’

Većina uhićenih osoba potječe s dalmatinskog područja, stoga istragu vodi splitski USKOK. Ovo uhićenje označava ključni preokret u borbi protiv nelegalne gradnje, a nadležne institucije obećavaju odlučno suprotstavljanje takvim prijestupima.

Ministar unutarnjih poslova, Ivan Varga, izjavio je da je ova akcija rezultat suradnje Državnog inspektorata, USKOK-a i Državnog odvjetništva u zajedničkom nastojanju da se suzbije korupcija i nelegalna gradnja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kruti1000 24.11.2023.

    'ministar unutarnjih poslova van varga'?!???? Alo 24 časa, kad je smijenjen drug božinov'ć????

  • razmislite 23.11.2023.

    Mi smo najjaca Drzava u EU ako nam je ovo najveci problem u Drzavi.

  • evellin 23.11.2023.

    Hvatali ih da ih ne uhite... predizborni trik...

Komentiraj...
Vidi sve komentare