Obavijesti

News

Komentari 28

Državni inspektorat za 24sata objasnio što su sve otkrili u kampovima uhićenih vlasnika

Državni inspektorat za 24sata objasnio što su sve otkrili u kampovima uhićenih vlasnika

Radi se o kampu The View u uvali Podvrške i gradnji Zorana Pripuza u uvali Čigrađa. Dok je prvi kamp s mobilnim kućicama profunkcionirao i primao goste tijekom ovog ljeta, Pripuz je ogradio poljoprivredno zemljište

VIDEO

Državni inspektorat u čijem sastavu je i građevinska inspekcija je za 24sata odgovorio da su oba kampa na Murteru bespravna i naloženo je uklanjanje. Radi se o kampu The View u uvali Podvrške i gradnji Zorana Pripuza u uvali Čigrađa. Dok je prvi kamp s mobilnim kućicama profunkcionirao i primao goste tijekom ovog ljeta, Pripuz je ogradio poljoprivredno zemljište zidom višim nego je dozvoljeno, a na parcelu je postavio dvije mobilne kućice. 

Po nalogu Uskoka je jutros zbog toga uhićeno pet osoba, među kojima i Pripuz i Dario Filipi koji je izgradio drugi bespravni kamp. S oba kampa su povezani i uhićeni Boris Kulušić i Eduard Maržić. Peta uhićena je bivša službenica Šibensko-kninske županije Neda Livljanić koja je izdavala rješenja za kampove. 

Tko je Zoran Pripuz? Povezivali su ga s krim miljeom, no na sudu bi ga redovito oslobađali
Tko je Zoran Pripuz? Povezivali su ga s krim miljeom, no na sudu bi ga redovito oslobađali

Što se tiče Pripuzove investicije, Državni inspektorat nam je odgovorio:  

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor na lokaciji na koju se odnosi Vaš upit. Inspekcijskim nadzorom utvrđena je povreda zakonskih propisa iz nadležnosti građevinske inspekcije slijedom čega je doneseno rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih građevina. 
Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako investitor nije u propisanom roku postupio po Riješenu te je doneseno rješenje o izricanju novčane kazne kojom se investitora prisiljava na obustavu građenja, rješenje o izricanju novčane kazne kojom se investitora prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju, prekršajni nalog investitoru jer nije postupio po rješenju o uklanjanju.
Isto tako podnesene su kaznene prijave.
 Ovo tijelo zaprimilo je rješenje Upravnog suda u Splitu kojim se odgađa postupak izvršenja rješenja o uklanjanju do pravomoćnog okončanja upravnog spora pokrenutog povodom tužbe investitora na rješenje o uklanjanju. Za više informacija ljubazno Vas upućujemo da se obratite navedenima.
 Slijedom zaprimljene informacije, kontrolnim inspekcijskim očevidom građevinske inspekcije Državnog inspektorata na lokaciji iz upita utvrđeno da je da je sam investitor započeo s izvršenjem rješenja o uklanjanju
" odgovaraju iz Inspektorata. 
Navedeno uklanjanje se samo odnosi na snižavanje zida, a ne i micanje mobilnih kućica. 

Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je 'pomoći'...'
Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je  'pomoći'...'

 Što se tiče kampa The View, Inspektorat je također utvrdio bespravnost, naložio uklanjanje, ali Filipi se oglušio. 
 
"Nadzorom je utvrđeno kako su investitori bez izvršne odnosno pravomoćne građevinske dozvole i glavnog projekta izgradili više građevina izvan granica građevinskog područja te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže-Nature 2000. Slijedom navedenoga pokrenut je upravni inspekcijski postupak te je doneseno Rješenje o uklanjanju.
 Kontrolom izvršenja Rješenja utvrđeno je kako investitor nije postupio po Rješenju te su donesena rješenja kojima su izrečene sve tri novčane kazne kojima se investitora prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju, upravni sporovi su u tijeku. Nadalje podnesene su kaznene prijave. 
Također u drugom inspekcijskom postupku utvrđeno je da investitori bez izvršne odnosno pravomoćne građevinske dozvole, odnosno glavnog projekta na više katastarskih čestica, izvan granica građevinskog područja, te unutar obuhvata zaštićene ekološke mreže-Nature 2000 izradio potporne i ogradne zidove. Slijedom navedenoga doneseno je Rješenje o uklanjanju.
 
Kontrolom izvršenja rješenja utvrđeno je kako investitor nije postupio po Rješenju te su donesena rješenja kojima su izrečene sve tri novčane kazne kojima se investitora prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju,  upravni sporovi su u tijeku. Nadalje, podnesena je i kaznena prijava
." zaključuju iz Inspektorata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C