To je to što me zanima!

'Problemi u Dubravi su rješivi, ali progon liječnice je ozbiljan'

Dubrava je pod užasno velikim pritiskom i njima treba pomoć u ljudstvu - i liječnika i medicinskih sestara i mi dobivamo informacije da pomoć stiže, ali mislim da ta pomoć kaska, rekao je Boris Ujević
Vidi originalni članak

Gost RTL Direkta bio je dopredsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Boris Ujević, a on je kazao da je što se tiče situacije u KB Dubrava riječ o rješivim problemima dok je puno ozbiljniji problem progon liječnice koja je upozorila na ono što treba riješiti.

MOŽE LI GORE? Pismo liječnice u KB Dubrava: 'Pacijenti ne dobivaju hranu i lijekove, a i higijena je loša'

- Pokazali su se neki problemi, ali ja ih ne bih nazvao dramatičnima, ne zato što nisu imali ozbiljne posljedice po pacijente kojima su se dogodile, nego zato što su ti problemi vrlo jednostavno rješivi - donese se lijekove, jedna je gospođa bila bez pidžame ... to nisu problemi koji su komplicirani, ali po meni puno ozbiljniji problem je progon liječnika koji ukazuje na probleme koji se mogu i moraju rješavati - istaknuo je Ujević.

ŠALJU ANONIMNA PISMA Drama u KB Dubrava: Optužbe pljušte, šalju im inspekciju...

- Te informacije koje su izašle u medije smo mi dobili nešto prije nego su izašle u medije i po mojim saznanjima one su istinite i točne. No, moram još nešto reći - KB Dubrava je pod užasno velikim pritiskom i njima treba pomoć u ljudstvu - i liječnika i medicinskih sestara i mi dobivamo informacije da pomoć stiže, ali mislim da ta pomoć kaska - ona pomoć koja je trebala biti prije pet dana, stiže danas, a danas je već trebala stići pomoć koja je trebala danas, znači kasnimo nekoliko dana, a možemo reći da se stvari mijenjaju dramatično ne iz dana u dan, nego iz sekunde u sekundu - upozorio je Ujević.

'LIJEČNICI CRPE ZADNJE ATOME' Zagrepčanka Tajana o liječenju u Dubravi: Bore se, fali lijekova, a i pelene sam nabavljala sama

Mnogi smatraju da u KB Dubrava i inače nešto nije u redu s organizacijom s obzirom na to da je iz te bolnice i prije ovoga otišlo dosta liječnika:

- KB Dubrava je jedina stavljena da bude COVID bolnica, sve druge bolnice nisu COVID bolnice. Mnoge županijske bolnice su u problemima kao KB Dubrava, no kod njih je još teža situacija kada je riječ o kadrovima. Nemoguće je reći koliko liječnika nedostaje, prije se govorilo o njih 2.000, to je bilo prije epidemije, a sada je sigurno još gore. Sustav je opterećen 110 posto i to treba izdržati, sadašnji broj hospitalizacija su oni koji su zaraženi prije nekoliko tjedana, a nitko ne može reći koliko će još brojke rasti - zaključio je za RTL.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 28.10.2020.

    "dopredsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Boris Ujević: donese se lijekove..." donese se lijekove? To je vaš zdravstveni model? Otkud se donese? Kako se donese? Bez recepta samo uđem iza pulta u ljekarni i uzmem što hoću? Dajte mi recite gdje se to samo može doći, uzeti lijekovi i donijeti? Tek tako. Samo se donese. To nije problem. Čemu onda dug veledrogerijama 5 milijardi ako to nije problem? Samo se donesu lijekovi. Kakvi likovi imaju doktorate, užas užas užas. Samo se donesu lijekovi.

  • TAKE IT BACK 28.10.2020.

    Problemi jesu lako riješivi, samo treba izbaciti politiku iz bolnica. Dok se ravnatelji i ccijela uprava postavlja po stranačkoj pripadnosti niti jedan problem se neće riješiti. Dok ih vode rfavnatelji koji pljuju poliječnicima tvrdeći da jedan pop vrijedi kao 20 liječnika problemi će se samo gomilati.

  • INTELIGENCIJA2020 28.10.2020.

    Svaka kuharica u bolnicama krade hranu i nosi svojima. Jedna iz vrtica nosi hranu za 5 osoba kuci , to je odgovor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare