To je to što me zanima!

Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplave u Kokorićima

Ova Odluka o proglašenju prirodne nepogode donesena je u ponedjeljak na prijedlog Stožera civilne zaštite Vrgorac i mene osobno, rekao je za Hinu načelnik Stožera Vrgorca Mile Herceg
Vidi originalni članak

 Zbog poplave u Kokorićima, u ponedjeljak je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban proglasio prirodnu nepogodu na području grada Vrgorca, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz Stožera civilne zaštite Vrgorca.

- Ova Odluka o proglašenju prirodne nepogode donesena je danas na prijedlog Stožera civilne zaštite Vrgorac i mene osobno -, rekao je za Hinu načelnik tog Stožera Mile Herceg

SHRVANI STANOVNICI KOKORIĆA 'Teško smo radili da izgradimo kuću. I onda dođe poplava i sve uništi. Ne mogu to ni gledati...'

Poplava je od 29. studenog do 21. prosinca 2020. godine prouzrokovala štetu na stambenim i gospodarskim objektima, infrastrukturi te poljoprivredi - imovini  fizičkih i pravnih osoba.

Nadležna tijela zadužena su da kod obračuna štete primjenjuju prinose poljoprivrednih kultura za razdoblje od 21. svibnja 2020. do 20. svibnja  2021. godine  i cijene poljoprivrednih kultura  za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. travnja 2021. godine, navodi se, među ostalim, u Odluci o proglašenju elementarne nepogode, koja stupa na snagu danom donošenja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NikolaTesla 22.12.2020.

    PS otkad to seoski načelnik , i to nekakve "civilne zaštite" ima ovlasti proglašavanja ičega , a kamoli elementarne nepogode?? Wtf država. 

  • NikolaTesla 22.12.2020.

    Vidi , vidi. Proglasili su sada elementarnu nepogodu za selo sa 5 kuća, e samo zato da bi se ntko mogao nakrast i badave obnoviti imanja vašom lovom. Koja igra malog tigra. Naravno sad će svi imati po milju voćaka, čokota, utopilo im se najmanje 1500 ovaca svakome. Kradeze. Čak niti ovako nešto ne može proći bez njihovih mućki. U ostalim dijelovima države otkud nisu podobni članovi vrhuške vladajuće oligarhije može potres ili tuča potamanit sve - nema proglašenja elementarne nepogode. Gade mi se ove face iz zločinačke svakim danom sve više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare