News

Komentari 2

Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplave u Kokorićima

Proglasili prirodnu nepogodu zbog poplave u Kokorićima

Ova Odluka o proglašenju prirodne nepogode donesena je u ponedjeljak na prijedlog Stožera civilne zaštite Vrgorac i mene osobno, rekao je za Hinu načelnik Stožera Vrgorca Mile Herceg

 Zbog poplave u Kokorićima, u ponedjeljak je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban proglasio prirodnu nepogodu na području grada Vrgorca, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz Stožera civilne zaštite Vrgorca.

- Ova Odluka o proglašenju prirodne nepogode donesena je danas na prijedlog Stožera civilne zaštite Vrgorac i mene osobno -, rekao je za Hinu načelnik tog Stožera Mile Herceg

Poplava je od 29. studenog do 21. prosinca 2020. godine prouzrokovala štetu na stambenim i gospodarskim objektima, infrastrukturi te poljoprivredi - imovini  fizičkih i pravnih osoba.

Nadležna tijela zadužena su da kod obračuna štete primjenjuju prinose poljoprivrednih kultura za razdoblje od 21. svibnja 2020. do 20. svibnja  2021. godine  i cijene poljoprivrednih kultura  za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. travnja 2021. godine, navodi se, među ostalim, u Odluci o proglašenju elementarne nepogode, koja stupa na snagu danom donošenja.

Najčitaniji članci