To je to što me zanima!

Putnički vlak naletio na kombi: Strojovođi dvije godine zatvora

NESREĆA KOD BJELOVARA Strojovođa je priznao djela koja mu se stavljaju na teret, no odbio je navode o neizravnoj namjeri, nego je tvrdio kako je riječ o nehaju
Vidi originalni članak

Tomislav Kučko, 42-ogodišnji strojovođa iz Križevaca, u srijedu je na Županijskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog optužbi da je izazvao nesreću kada je krajem 2016. kod Bjelovara putničkim vlakom udario u kombi, pri čemu su poginule dvije, tri su teže, a dvije lakše ozlijeđene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kučko je osuđen za kaznena djela ugrožavanja posebnih vrsta prometa, jer je upravljajući putničkim vlakom 28. prosinca 2015. oko 13 sati na pružnom prijelazu u Malim Sredicama udario u taksi kombi, čiji je vozač od težine ozljeda poginuo na mjestu nesreće, a jedna je putnica umrla kasnije istoga dana.

 Troje je putnika zadobilo teške ozljede, a dvoje lakše.

STRAŠNA NESREĆA Vlak naletio na taksi: Nakon vozača, preminula je i putnica

Kučko je tijekom sudskog postupka priznao djela koja mu se stavljaju na teret, no odbio je navode o neizravnoj namjeri, nego je tvrdio kako je riječ o nehaju.

 Obrazlažući presudu, sutkinja Sandra Galjar istaknula je kako je Kučko kao iskusan strojovođa morao poštivati proceduru koja se provodi u slučaju neispravnosti uređaja za osiguravanje željezničko-cestovnog prijelaza.

TEŠKA NESREĆA Vlak naletio na taksi: Poginuo vozač taksija, putnici u bolnici

Naime, umjesto da po propisu zaustavi vlak, a potom tim dijelom prođe uz maksimalnu brzinu od 10 kilometara na sat, Kučko je prošao bez zaustavljanja, brzinom od 61 kilometar na sat.

Sutkinja je navela i da je on bio upoznat s procedurom jer je dobio pisani, ali i usmeni nalog prometnika. Uz to, strojovođa je dao zvučne signale prije prelaska prijelaza, što znači da je bio svjestan kako bi moglo doći do nesreće.

Iz navedenih razloga nije prihvaćena teza obrane da se radilo o nehaju, kako je tvrdila Kučkova obrana, nego o neizravnoj namjeri, poručila je sutkinja obrazlažući osuđujuću presudu.

Iako je za djela koja mu se stavljaju na teret propisana minimalna zatvorska kazna od tri godine, Sudsko vijeće uzelo je u obzir da je Kučko neosuđivan, da je otac četvero malodobne djece koja se školuju, pa mu je dosudilo dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • jcika11 18.01.2018.

    E jebiga, naletio na krivu sutkinju. Horvatinciceva bi ga oslobodila. Znaci, sto vise ljudi ubijes, to si slobodniji???????? Hebem ti drzavu u kojoj zivimo. I na Marsu bi nam bilo bolje

  • Prva Proleterska 18.01.2018.

    Žalostna je jedino ćinjenica , da 3/4 vas koji komentirate , niste ni proćitali ćitav ćlanak ! Pružni prijelaz je imao automatske rampe , koje su se pokvarile ! U tom slućaju se vlak ZAUSTAVLJA pred prelazom , dava zvućne signale i sa 10km /h prelazi preko ceste ! On nije stao iako je dobio na pismeno o kvaru , nego prošišao sa 60 bez zaustavljanja . Šoferi uopće nisu znali , da je prijelaz pokvaren !!!

  • japanokinez 17.01.2018.

    On je njih nekoliko strpao pa su i njega strpali na dvije godine ili 24 mjeseca ili 24:3x2 mjeseca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare