To je to što me zanima!

Sutra stiže kućni test za koronu: Koštat će između 75 i 80 kuna

Član uprave Medike, Jakov Radošević kazao je da je pouzdanost brzih testova za kućnu uporabu preko 98 posto i da će sve ljekarne taj test najkasnije sutra imati u svojoj ponudi
Vidi originalni članak

Član uprave Medike, Jakov Radošević, gostovao je u Novom danu na N1 i komentirao brze testove za kućnu uporabu koji će se pojaviti na hrvatskom tržištu.

 - Testovi su pouzdani, njihova pouzdanost je preko 98 posto - rekao je Radošević.

Medika je, istaknuo je, već krenula s distribucijom prema ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, koje će jedine moći prodavati te testove.

JOŠ SE NE ZNA KAD STIŽU Bubaš o kućnim testovima: Oni su samo putokaz, takav test trebalo bi potvrditi i na PCR-u

 - Najkasnije sutra će sve ljekarne i specijalizirane trgovine taj test imati u svojoj ponudi. To je prvi test koji je odobrila i Europska unija, to je brzi antigenski test za samotestiranje. Uputa je prilagođena korisnicima, nemedicinskom osoblju - kazao je.

Cijena testa iznosit će između 75 i 80 kuna.

Primjena je jednostavna

Na pitanje hoće li se taj test moći koristiti prije dolaska na svadbu ili drugi organizirani događaj, u sklopu uvjeta o negativnom testu na Covid-19, Radošević je rekao da pretpostavlja da hoće.

 - Informacije koje smo dobili, da je 120 ljudi dozvoljeno na događaju i da će morati imati dokaz da su preboljeli covid, da su cijepljeni najmanje dva tjedna prije događaja ili da imaju negativan test, PCR ili antigenski. Sukladno tome, moja je pretpostavka da je HZJZ dao preporuku da se i taj test prihvaća - istaknuo je Radošević.

KOŠTA OD 75 DO 85 KUNA Prvi kućni test za koronu stigao u Hrvatsku: Od sutra kreće distribucija po ljekarnama

Primjena je, dodao je, vrlo jednostavna

- Bris se uzima na 2-2,5 centimetra na početku nosa, i taj se bris stavlja u reagens, u priloženu epruveticu. Nakon 4-5 minuta nakapa se na pločicu i rezultat dolazi nakon 20-25 minuta. U sredini ljeta imat ćemo isti takav test, ali ne na nosni bris, nego na slinu - objasnio je Radošević.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 27.05.2021.

    sad će navalit oni što traže R1 i za ženine uloške

  • nunberg2021 27.05.2021.

    Hoce li se moc otkrit trudnoca sa tim testovima ? Pitam za znatizeljne i prestrasene prijatelje chemicu, mollom, justblack, batak, donaldT, znadanistanezna i ostale klauncice.

  • nnjmkd 27.05.2021.

    Jel vrijedi taj test za svatove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare